SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. DE LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


QUIQUE - Toda La Noche

Quique scoorde vorig jaar zomer met 'Camino' en heeft nu 'Toda La Noche' uit. Quique, zijn echte naam is Enrique Ebbink, en is een Nederlands/Colombiaanse Singer-Songwriter die zowel Spaans- als Nederlandstalige nummers schrijft. Hij ging viral op YouTube, waarna het verhaal van Quique zich precies zo ontvouwt als je zou wensen: van hoogtepunt naar hoogtepunt. Quique groeide op in Amsterdam, als kind van een Nederlandse vader en een Colombiaanse moeder. Hij kreeg al snel een gitaar in zijn handen gedrukt, ging naar de muziekschool en later de Herman Brood Academie. Dankzij zijn Colombiaanse familie leerde hij de Latijns-Amerikaanse muziekcultuur kennen; de latinpop en de reggaeton. Daar bleef het niet bij: in Amsterdam dook hij ook in de Nederlandse hiphop. Quique maakt muziek waarin alle invloeden uiteindelijk samenkomen. 

Nieuwe Song
VR 20 JAN


BENR - Sluitingstijd

De nieuwe single van BENR heet 'Sluitingstijd'. Ze maakte een liedje voor dat leuke meisje uit die kledingwinkel...  Bart Maessen (29) en Robin Zomer (30) maken als duo muziek onder de naam BENR!  Ze zijn twee beste vrienden uit Utrecht die verbonden zijn door bromantiek en muziek. Meesters in het vertalen van bekende top 40 hits en het schrijven van eigen Nederlandstalige pop liedjes! Robin zegt over 'Sluitingstijd'; "Iedereen ken dat toch wel, maar dat je iemand ziet en die vind je leuk, maar die durf je niet aan te spreken. Ik had dat ook een keertje toen ik in een kledingzaak was en toen ben ik een dag daarna weer naar haar toe gegaan, en dat ging niet zo goed, luister...." https://benr.lnk.to/Sluitingstijd

Nieuwe Song
VR 20 JAN


DI-RECT - How My Heart Was Won

Er zijn soms nummers waarbij de titel er eerder was dan de song. Zo is het ook bij de nieuwe single 'How My Heart Was Won' van DI-RECT. Bandlid Paul Jan kwam met de titel op de proppen en dat riep bij de rest van de groep een beeld op. Het was het vertrekpunt van een reis die de Hagenezen uiteindelijk bij een track bracht, die zij maar wat graag de wereld in wilden slingeren. Bijzonder is dat een couplet van het nummer al was geschreven. Die werd opgeduikeld uit de archieven. Het refrein kwam daar pas enkele maanden later bij. Het hele werkje verhaalt over een relatie die pieken en dalen kent, maar waarin de liefde alles bij elkaar blijft houden. Beluister hier de prachtige nieuwe single van DI-RECT.

Nieuwe Song
VR 20 JAN


Kaj van der Voort - Altijd Terug

Hij is uit de nieuwe single van de Nederlandse presentator en Singer-Songwriter Kaj van der Voort. De nieuwe single heet 'Altijd Terug'. Kaj zegt;  ''‘Altijd Terug’. Deze vrijdag! De anderhalf jaar muzikale stilte ga ik dit jaar dubbel en dwars inhalen. De eerste van velen dit jaar. Geschreven met Ginger (Jorn Wildeman) en City Lights (Jaap Kattevilder) en de one and only Marcel Fisser. Heel trots op deze plaat. Hij is nu ook volledig van jullie! Laat mij weten wat jullie ervan vinden en deel hem vooral''. Kaj werd geboren in Beverwijk en was vier jaar lang lid van de boyband B-Brave. Hij zong vroeger bij 'Kinderen voor Kinderen' en begon een acteerdebuut. Sinds 2019 is Kaj presentator van het Nickelodeon Familie Festival en vorig jaar speelde Kaj de rol van Max in de K3: Kom erbij! tour waar hij samen met K3 in Vlaanderen en Nederland optrad. Ook was hij te zien in de derde editie van Scrooge Live als de jonge Ebenezer Scrooge.

Nieuwe Song
VR 20 JAN


Joya Mooi - There's Too Much Of You

De Amsterdamse Singer-Songwriter Joya Mooi met Zuid-Afrikaanse roots deelt haar nieuwe dubbel-album ‘What’s Around The Corner’, met daarop de nieuwe single ‘There’s Too Much Of You’. Het album is gevoed door Joya Mooi’s wens om bij te dragen aan een meer rechtvaardige toekomst en duikt in de theorie van sociale verandering op zowel politiek als persoonlijk niveau. Het album is geproduceerd door Sim Fane, SIROJ, Blazehoven en Joya Mooi met toevoeging van live muzikanten. Door thema’s als patronen, reflectie, identiteit en spiritualiteit te onderzoeken, legt Joya Mooi de inspiratie voor het album uit: “Met dit project hoop ik wat dingen in beweging te zetten. Side A neigt naar escapisme en zoekt duidelijkheid; Ik voel dat veel dingen terugkeren, ik voel dat de wereld me in de steek laat, daardoor heb ik de groeiende behoefte om me te verzetten tegen onrecht.” Op zaterdag 8 april 2023 viert Joya Mooi de release van haar album met een speciale show in samenwerking met lichtinstallatie van Boris Acket in Melkweg, Amsterdam. Het dubbelalbum, met daarop de nieuwe single 'There’s Too Much Of You' komt uit via Nine And A Half en is vanaf nu al overal te beluisteren.

Nieuwe Song
VR 20 JAN


THE LATEST IN SINGER-SONGWRITERS MUSIC