SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. DE LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


TOMMY - Slaaptekort

Deze vrijdag verscheen de nieuwe single van de Nederlandse TOMMY. De nieuwe song 'Slaaptekort' 'werd geschreven door de Nederlandse Songwriters Paul Sinha en Sven Grummel. TOMMY is een jonge urban pop DJ/producer uit Purmerend met een grote passie voor muziek. Op jonge leeftijd speelde TOMMY al diverse instrumenten, maar op zijn 10e verjaardag verloor hij zijn hart aan de dj-tafel. TOMMY doet niets liever dan muziek maken, performen en nieuwe connecties maken binnen de scene. Als jongste Nederlander ooit (14 jaar) mocht TOMMY (toen nog DJVM) optreden op het ISY Music Festival in China waar o.a. Armin van Buuren en Martin Garrix ook stonden. Het afgelopen jaar heeft hij op festivals als Kingsland en DutchValley gestaan en hij is resident DJ bij FRIS-evenementen door heel Nederland. Ook heeft TOMMY gedraaid in een uitverkochte Ziggo Dome tijdens de public viewing van Ajax – Valencia. Momenteel is TOMMY hard bezig met het uitbouwen van zijn carrière. TOMMY heeft een platendeal getekend bij het gerenommeerde platenlabel Universal Music Group. TOMMY is hard op weg om de muziekwereld de zijne te maken, dus stay tuned!

Nieuwe Song
VR 20 JAN


Amber Arcades - True Love

Amber Arcades is de artiestennaam van de Nederlandse Indiemuzikante en Singer-Songwriter Annelotte de Graaf. Deze vrijdag verscheen haar nieuwe single 'True Love'. Nadat ze een tijdje in solo-setting liedjes had geschreven en opgenomen, vloog ze in 2015 naar New York en nam ze samen met producer Ben Greenberg haar debuutalbum 'Fading Lines' op. De EP 'Cannonball' volgde in 2017. In 2018 bracht ze haar tweede album 'European Heatbreak' uit. Annelotte werd geboren in Utrecht op 15 december 1988. Ze doorliep het gymnasium en studeerde af in rechten. In het dagelijks leven werkte ze bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Ze begon zich pas intensief met muziek bezig te houden nadat ze op uitwisseling naar Philadelphia in een bluegrassbandje speelde. In 2015 trok ze naar een studio in New York voor de opname van een album. Het album Fading Lines werd later uitgegeven door het Britse label Heavenly Recordings en kreeg vooral in het Verenigd Koninkrijk recensies. Bij 3FM werd het album de Megahit van week 26 van 2016. Hierna ging ze met een gelijknamige liveband op tournee in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Amber Arcades speelde in 2016 onder meer op Eurosonic Noorderslag en Into The Great Wide Open. In de Verenigde Staten speelde ze in het voorprogramma van Nada Surf.

Nieuwe Song
VR 20 JAN


Naomi Sharon - Another Life / Celestial

De Nederlandse Singer-Songwriter met Caribische roots dropt bij haar introductie twee singles: 'Another Life' en 'Celestial'. De Rotterdamse R&B-nieuwkomer Naomi Sharon heeft getekend bij OVO Sound, het label dat mede is opgericht door Drake, Noah "40" Shebib en Oliver El-Khatib. Ze is de eerste vrouwelijke ondertekenaar van het label en voegt zich bij een selectie met dvsn, PARTYNEXTDOOR, Majid Jordan en meer. Naomi zegt; "Ik heb te lang gewacht op deze dag waarop de wereld eindelijk de krankzinnige hoeveelheid werk kan verteren die je erin hebt gestoken sinds we elkaar hebben ontmoet". In 2015 deed Naomi Sharon mee aan 'The Voice of Holland'.


Nieuwe Song
VR 20 JAN


JW Roy - De Visser

Jan Willem Roy (Eindhoven, 1968) is een Singer-Songwriter, die in het Nederlands en Engels schrijft. Hij is geworteld in en opgegroeid met USA Singer-Songwriter-muziek. Sinds 2005 is JW vaste (mede) componist voor Guus Meeuwis. Maar hij heeft ondertussen ook al 12 solo platen op zijn naam staan.  “Het mooiste van alles in de muziek, is dat als je de dag met een leeg, wit vel papier begint, dat er dan gaande weg de dag, een song op staat die je kippenvel bezorgt. Dat blijft het grootste en wonderlijkste cadeau. Zo ook met de song 'De Visser' die ik met veel plezier voor Hollandse Stekken schreef.'' 'De Visser' was een speciale, JW en zijn maat Christon Kloosterboer waren bij toeval bij elkaar, toen het verzoek voor dit liedje kwam, ze gingen zitten en na amper 3 uur stond dit mooie liedje op het lege witte vel papier. Dat zijn de beste, en fijnste! JW Roy zegt; "Met m’n geniale maat Christon Songs maakte ik op verzoek, de titelsong van het fameuze, zeg maar gerust cult-programma extraordinair: 'VIS TV' op RTL. Dat deden we rap en goed! Deze reeks afleveringen heet ‘Hollandse Stekken’ en op veler verzoek vanuit ‘vis minnend Nederland’ brachten we deze vrijdag de prachtige song 'De Visser' uit!'' 

Nieuwe Song
VR 20 JAN


Roufaida - Don't Bend

De Marokkaans-Nederlandse Singer-Songwriter Roufaida creëert een alternatief popuniversum met Noord-Afrikaanse elementen, geïnspireerd door Arabische dichters, gnawa-grooves en het credo van Nina Simone: ''It's a artist's duty to reflect the times, Het is de plicht van een kunstenaar om de tijd te weerspiegelen" Met invloeden van Björk, Fairuz en Nilüfer Yanya produceert Roufaida indiepop met gitaar, guembri, vintage Riffijnse cassettesamples en beats, in het Engels en Arabisch. Op het podium creëert ze haar verfijnde muzieksolo, waarmee ze de luisteraar uitzonderlijk dichtbij laat komen. In aanloop naar de release van haar album stond Roufaida in 2022 in het voorprogramma van Eefje de Visser en Balthazar. Ook stond ze op festivals als Into The Great Wide Open, Motel Mozaique en Welcome to the Village. Ze start het jaar 2023 met een concert op Noorderslag.

Nieuwe Song
VR 20 JAN


THE LATEST IN SINGER-SONGWRITERS MUSIC