SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. DE LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


Noha Saré - Far Gone

De nieuwe single van de Nederlandse Singer-Songwriter Noha Saré heet 'Far Gone'. Noha zegt; ''Ik ben zo blij om te delen dat mijn debuut-EP 'Into Your Head' op 24 februari 2023 uitkomt! En dat willen we bovendien vieren met een groots live release event in Amsterdam. Geloof me, dit wil je niet missen. Een avond vol live muziek en dans, een foto-expositie, belevenissen, DJ's en borrels bij ISOamsterdam".  Noha Saré is een pkomende Amsterdamse alt-pop/R&B-artiest. Noha valt op met haar krachtige maar gevoelige stem en haar sound valt het beste te omschrijven als een soulvolle authentieke sound met elementen van alternatieve R&B en electro pop. Met haar betoverende stem, unieke sound en kunstzinnige videoclips zal het je niet verbazen dat de in Amsterdam geboren zangeres opgevoed is door ouders die beide kunstenaars zijn.

Nieuwe Song
VR 20 JAN


Roxeanne Hazes - Ik Ben Vrij

Wie jarig is trakteert, zo vindt Roxeanne Hazes. De Singer-Songwriter doet dat in haar geval met 'Ik Ben Vrij', een popnummer dat begint in met de sfeer van een smartlap. Volgens Hazes is 'Ik Ben Vrij' een break-upsong in de letterlijke zin, maar metaforisch een manier om een streep te zetten en je grenzen te bewaken. Overigens kan ze momenteel het nummer niet live presenteren. Door een zware keelontsteking lig ik er al een dikke week goed vanaf. Het is haar tweede single van de voorbije maanden. Eerder kwam al 'Geen Sorry' uit.

Nieuwe Song
VR 20 JAN


Duncan Laurence - I Want It All 

Daar is hij dan de nieuwe muziekvideo van Duncan Laurence zijn single 'I Want It All' Met 'I Want It All' weet Duncan Laurence ons iets anders te brengen dan de piano ballades die we van hem gewoon zijn. De Nederlandse Singer-Songwriter lijkt met zijn nieuwe muziek een andere kant van zichzelf te willen laten zien . 'I Want It All' begint namelijk zoals vele van zijn andere nummers met enkel zijn stem en een piano, maar dat is van korte duur. Bij het refrein doen krachtige drums en snaarinstrumenten hun intrede en vliegt het spreekwoordelijke dak eraf. Gedurende de hele song wisselt Duncan af tussen een rustige piano in de strofes en krachtige beats in het refrein. Kortom, een hele fijne single, deze van Duncan Laurence! Video Production Company:  Juice House.

Nieuwe Song
VR 20 JAN


Ginton X Koba Brown - Steady Easy

De Amsterdamse gitarist Ramon Ginton studeerde aan de Rotterdam Conservatory Codarts. De eerste single van Ginton en de reggaeton Singer-Songwriter Koba Brown heet 'Steady Easy'. Ramon Ginton: de urban gitarist die goud produceert! Hij speelde onder meer in muziekcollectief Deuxperience en tourde als gitarist met Ronnie Flex. Multi-talent Ramon Ginton is geboren in Haarlem en begon op zijn vierde al met zingen bij het kinderkoor van de Egelantier. Toen hij acht was ging hij op pianoles en vanaf zijn elfde speelde hij elke dag gitaar. Ginton zegt: ‘’Van mijn elfde tot nu ben ik non stop met muziek bezig geweest. Eerst heb ik een tijdje in een bandje gespeeld en daarna ben ik naar de ROC muziekopleiding gegaan. Op mijn 18e ben ik in Amsterdam gaan wonen. De mix van 'Steady Easy' is gedaan door Thomas van Opstal, de mastering door Statinski en de zang is gedaan door mijn broeder Koba Brown". Koba Brown is een in Ghanese geboren en getogen artiest met een en soulvolle stem, gevestigd in Amsterdam. Ginton is een Amsterdamse producer en een gitarist die toevallig als een van de weinigen Koba's verborgen talent als zanger ontdekte. Koba Brown groeide op in een met muziek verrijkte omgeving en had een voorliefde voor muziek en begon te zingen in zijn late tienerjaren. De drang om op te nemen werd serieus rond 2018. In 2020 besloten Ginton en Koba een opmerkelijk project op te zetten genaamd PROTONS. Dit project zou ook Koba's debuut zijn. Koba haalt zijn inspiratie uit verschillende genres zoals hi-life, reggae, hiphop, soul, jazz, lounge, house en latin. Hun wederzijdse liefde voor reggae heeft een grote rol gespeeld bij hun aanstaande project. De eerste single, genaamd 'Steady Ease' zit vol positieve vibes, hiermee overschrijden Ginton en Koba de grenzen van geluid en poëzie met hun veelbelovende aankomende kunstwerken! Zo klinkt vrijheid. Grijp je kans en dans met Brown!

Nieuwe Song
VR 20 JAN


Nouk - Niet Onze Tijd

Een nieuwe single voor de Nederlandse Singer-Songwriter Nouk. De nieuwe single 'Niet Onze Tijd schreef Anouk Vrakking samen met Kevin Verlouw. Anouk studeerde af aan de Rockacademie Tilburg (Bachelor of Music). Ze schrijf liedjes onder de naam Noek en zing bij verschillende bands backing vocals. Daarnaast geeft ze heel graag zangles! Muziek is een rode draad door haar leven. Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat ze haarzelf beter kon uitdrukken in muziek dan op welke andere manier dan ook. Het was dus ook niet onverwacht dat zij hierin een opleiding wilde volgen. Na een 3-jarige studie waarin Anouk beter leerde zingen en acteren begon ik in 2016 aan de Rockacademie. Zij leerde hier haar zang breder te ontwikkelen, maar leerde ook de kneepjes van het vak als zangcoach. Anouk zegt; ''In mijn lessen werken we aan meer dan alleen techniek. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je stem goed weet te beheersen. Ik vind het net zo belangrijk dat je een liedje met overtuiging kan overbrengen, dat je weet wat je zingt en je bewust bent van hoe je op het podium staat: performance!" Beluister hier de nieuwe single 'Niet Onze Tijd'.

Nieuwe Song
VR 20 JAN


THE LATEST IN SINGER-SONGWRITERS MUSIC