SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. DE LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


Carmine Calls ft. Arthur Adam - You Feel Better When It's Spring

Deze week verscheen Carmine Calls' haar prachtige EP getiteld 'Golden Hour'. Met daarop 5 hele mooie songs, waaronder een prachtige track samen met Arthur Adam 'You Feel Better When It's Spring'. De Nederlandse Singer-Songwriter Arthur Adam ten Cate, is een Nederlandse Singer-Songwriter. Hij maakt onder meer melancholieke, akoestische Engelstalige liedjes. Samen namen ze het prachtige 'You Feel Better When It's Spring' op. De Nederlandse  Singer-Songwriter Carmine Roeline van Calkar alias 'Carmine Calls' noemt zichzelf een laatbloeier, ze is pas begonnen met gitaarspelen toen ze negentien jaar was. Carmine zegt; "Eigenlijk best laat. Daarbij had ik overigens nooit echt de behoefte gehad om liedjes uit te zoeken en na te spelen.” Carmine is meer iemand die het liefst eigen werk speelt. Terwijl ze zich in het dagelijks leven stortte op haar werk als verpleegkundige, bleef ze op de achtergrond altijd eigen nummers schrijven. Waarop gaandeweg een indrukwekkend oeuvre ontstond. Terwijl die grote droom maar bleef lonken. Ze haalt haar inspiratie uit haar werk in de thuiszorg, de natuur, kunst en cultuur. Carmine zegt; "Mijn nieuwe EP is prachtig geworden en ik ben ook erg benieuwd wat jullie ervan  vinden! Muzikanten die deze plaat hebben ingekleurd zijn onder meer; Kobus Groen, Willemien Ahuis, Marcel Weelink, Allard Gosens en Sander Koot. Deze EP werd opgenomen bij Guido Aalbers, Giesound Studio.

Nieuwe Song
VR 20 JAN


Roosbeef - Zomer In Nederland

De liedjes op 'Zomer In Nederland', de vijfde langspeler van de roodharige Nederlandse Singer-Songwriter Roos Rebergen uit Duiven, beter bekend als Roosbeef, doen donker en broeierig aan. Onderkoeld, maar toch heel sensueel. Ze zoeken het avontuur op, en de melodieën maken vaak zijsprongetjes op momenten dat je het niet verwachtte. Langzaam werd het ergens psychedelische gitaarpop genoemd, en daar valt iets voor te zeggen. Alles is zo veel mogelijk live ingespeeld, zodat er achteraf weinig ruimte was voor technisch geknoei. Het moest zo goed mogelijk. De nieuwe single en tevens het titelnummer “Zomer in Nederland” glijden zacht in onze oren, en Rebergen bewijst dat ze met haar warme en slepende stem ons probleemloos kan meevoeren naar waar zij wil. Roosbeef is ondertussen uitgegroeid tot een lokale supergroep met Pascal Deweze (Sukilove), Tim Van Oosten (Het Zesde Metaal), Tom Pintens (Zita Swoon, Tamino), en Sjoerd Bruil (Millionaire, Dez Mona). Roosbeef toert in februari en maart 2023 door Nederland en België.

Nieuwe Song
VR 20 JAN


Babs - Altijd Tijd

De altijd energieke rapper, producer en Songwriter Babs maakt een EP met gastrol Willie Wartaal. Deze week kwam de EP 'Contrast' uit (mét feature van Willie Wartaal), waarin ze geheel op z’n Babs de samenleving een flinke schop onder de kont geeft op kleurrijke en kraakheldere producties. 'Contrast' is een EP waarin Babs zwart/wit-denken kleurrijk wil maken: diepgang wordt dansbaar en woede wordt op een übervrolijke melodie gebracht. ‘Altijd Tijd,’ dat ze met Willie Wartaal opnam, bevat precies zo’n contrast. Daarin kaart Babs een maatschappelijk probleem aan, en Willie Wartaal zet daar een nonchalante rap tegenover. In het liedje staat prestatiedruk centraal. Babs zegt; ''We leven in een maatschappij waarin overwerkt zijn de normaalste zaak van de wereld is. Het draait allemaal om geld en succes.'' Als zangeres en producer die het liefst zelf de touwtjes in handen heeft herkent ze het overwerken maar al te goed: '‘Ik heb een aanknop en een uitknop. Ik draai op 100% en niets daar tussenin. Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, moet het af, ook al eet en slaap ik niet meer.'’

Nieuwe Song
VR 20 JAN


Rémy x Mas - Afstand

De Amsterdamse producers en Songwriters Remy Koppen en Massimo Caria kwamen deze week weer met een nieuwe track die 'Afstand' heet. Het nummer werd geproduceerd door Bas Witteman (AM Boozie) en AM Alley,  Joost Donkersteeg. De single is uitgebracht door het Amsterdamse label: Jorden Hendriks Music. Rémy & Mas kennen we onder meer van hun eerdere nummers; 'Allang Zo' (2020) en 'Donderdag' (2022).

Nieuwe Song
VR 20 JAN


BENR - Another Love (cover)

De nieuwe single van Bart Maessen en Robin Zomer 'Sluitingstijd' is deze vrijdag uitgekomen! Deze kun je ook vinden op www.songland.nl. En Bart en Robin, beter bekend als BENR (en bekend van Qmusic) maakte afgelopen vrijdag ook een prachtige cover van Tom Odell's 'Another Love' in het Nederlands. Bart en Robin zeggen; Dit is hoe onze versie van 'Another Love' van Tom Odell in het Nederlands klinkt. Als je deze Nederlandse vertaling vet vond doe dan een duimpje omhoog bij onze muziekvideo op YouTube, want daarmee help je ons: meer mensen krijgen onze cover dan te zien!'' De muziekvideo zie je hieronder! De cover verschijnt zo snel mogelijk op Spotify!  

Nieuwe Song
VR 20 JAN


THE LATEST IN SINGER-SONGWRITERS MUSIC