SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND
I.S.M. DE LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND.


Dana Nijssen & Simone Nijssen - Speechless

De Singer Songwriters Dana Nijssen & Simone Nijssen uit Heukelum komen met deze prachtige cover van Naomi Scott's 'Speechless'. Simone is in het dagelijks leven Neuro-psychologist en Dana Dokters-assistente Radiotherapie. Simone en Dana zijn enthousiaste, jonge, spontane meiden met al de nodige ervaring op het podium. Het Nederlandse publiek kent Simone van 'Popstars 2010' bij SBS6, waar zij een tweede plaats wist te behalen na Dean Saunders. Ze heeft als voorbeelden Kelly Clarkson en Ilse de Lange. De muziek van hun geeft haar inspiratie voor het schrijven van eigen nummers. Simone en haar jongere zusje Dana hebben het zingen niet van een vreemde, hun oma kan zeer goed zingen en hun moeder ook, vertellen ze. Als kind waren we altijd al aan het zingen.



Robin van Veen - Blijf Je Hier

Op een zonnige dag in augustus werd de nieuwe single 'Blijf Je Hier' van de 29-jarige Singer-Songwriter Robin van Veen (uit Amstelveen) opgenomen. Robin is zijn hele leven al actief in de muziek. Na jarenlang in musicals te hebben gespeeld ging hij naar het Conservatorium en studeerde popmuziek. Na talloze bandjes, achtergrondkoortjes en coaching bij de Babette Labeij Music Academy (hij was o.a. vocal-coach bij tv programma’s zoals; het Junior Song Festival en The Voice Of Holland) is het nu tijd voor zijn eigen muziek. Hij heeft in Augustus de eerste opname sessie’s gehad met zijn band en na het uitbrengen van verschillende songs waaronder 'Blijf Je Hier' is daar nu ook zijn eerste theatervoorstelling. In een intieme setting brengt hij, luisterliedjes over de dingen die hem en een ieder bezighouden.



Hiske Bongaarts - Questions

De veelzijdige Actrice, Presentatrice, Singer-Songwriter Hiske Bongaarts (1988) komt met een geweldige cover van Tori Kelly's 'Questions'. Hiske woont in Haarlem en deed onlangs mee aan de Blind Audition bij het programma 'The Voice Of Holland'. Hiske studeerde in 2010 Cum Laude af aan de Muziektheater academie van het Tilburgs Conservatorium. Na haar studie richt zij 'The Motown Marbles' op. Hiske staat wekelijks op podia in binnen- en buitenland met High-end Coverband 'Session'. Daarnaast zingt zij als soliste tijdens events en concerten en brengt zij maandelijks een nieuwe cover uit op haar Youtube-kanaal. Tevens is Hiske te zien in diverse bekende commercials. Ook is Hiske werkzaam als presentatrice van events. Momenteel is ze bezig met het schrijven van eigen muziek.



Sylvie Stone - Days Gone By

Sylvie Stone is een catchy indie band met Alwin Geenen (zanger en Gitarist), Teun Zwaans (gitarist/achtergrondzanger) en Jonas Smits (bassist/achtergrondzanger). Sinds hun debuut op ‘FestyLand 2018’ timmeren ze aardig aan de weg. Ze brengen oprechte muziek die het publiek uitnodigt om in het moment bij hun eigen leven stil te staan. De leden komen allemaal uit de regio Uden (Noord-Brabant). Sylvie Stone probeert met hun eigen geschreven nummers mensen te beroeren. De track ‘Someday’ was hun eerste fysieke bewijs die in november 2018 verscheen. Hun splinternieuwe single heet ‘Days Gone By’. Tijdens de clubtour met Tim Akkerman & The Ivy League worden de mannen bijgestaan door drummer Jurre Keijzers. Ook de rest van de tour gaat de ticketverkoop hard dus wees er snel bij! 



Sharon Doorson - Peaches

Singer-Songwriter Sharon Doorson uit Utrecht, ook bekend als Miss Cherry, verwierf bekendheid in 2004 nadat ze samen met Esri Dijkstra, Eva Simons, Lianne van Groen en Nora Dalal de meidengroep Raffish had gevormd in het programma 'Popstars'. Sharon komt met een nieuwe single getiteld: 'Peaches'. Ze schreef het nummer onder meer samen met Clifford Goilo, een producer die eerder dit jaar al zijn medewerking verleende aan de laatste singles van Lisa Lois. Sharon is stemactrice, zangeres én danseres en ze was onlangs deelneemster aan het programma 'Dance Dance Dance' bij SBS6. Met het nummer 'Crazy in Love' van Beyoncé zette ze bij het programma een ijzersterke performance neer. In het tweede seizoen van 'The Voice Of Holland' in 2011 kwam ze tot in de halve finale terecht.



Floortje Hover - Duplohuis

De uit Echt (Limburg) afkomstige Singer-Songwriter Floortje Hover heeft de opnames van haar tweede cd in mei 2019 afgerond. Haar debuutalbum heet ‘Onderweg’ en in juni 2019 verscheen het tweede album getiteld 'Verder Weg'. Floortje zegt; “Het wordt nu tijd om de liedjes los te laten”. De liedjes van Floortje Hover op haar tweede album zijn vaak verhalend, soms kritisch en vaak ook gewoon lief en ontroerend. De eerste demo’s van de nieuwe liedjes belandden bij Floors voorbeeld Claudia de Breij. Haar reactie na het beluisteren van haar songs begint met de zin: "Ik vind je heel erg goed!". Floortje: "Dat geeft natuurlijk enorm veel zelfvertrouwen om op de ingeslagen weg verder te gaan." Onlangs vond in Weert het 'COC Songfestival' plaats. Vorig jaar won Floortje Hover dit liedjeswedstrijd.



LÖNA - I Never Wanna See You Again

Het Electro Dreampop duo LÖNA bestaat uit de tweelingzussen / Singer-Songwriters Madelon Bruinhof en Danielle Bruinhof uit Haarlem/Tilburg. Met een gemeenschappelijke liefde voor donkere popmuziek. Na jarenlang samen in bands te hebben gespeeld, resulteerde een gezamenlijke reis naar de vulkanen en geisers van IJsland in een nieuwe naam en een nieuw geluid. IJzige synth-geluiden stromen als een rode draad door de muziek, aangevuld met breed klinkende galmgitaren. Het duo is geïnspireerd door Northern-acts als 'Björk', 'Vök' en popartiest 'Tove Lo'. In februari 2019 werd de eerste single ‘Stars Align’ uitgebracht en de tweede single 'Lost in This Lie' in juni 2019. De nieuwe single 'I Never Wanna See You Again' werd geproduceerd door Marg Van Eenbergen met een mooie video!



Carmine Calls - Ground Us

Singer-Songwriter Carmine Calls uit Ommen komt met de primeur van haar eerste single 'Gound Us': Met beide voeten in de aarde. Carmine zegt; 'Ik ben er zelf erg blij mee en ben benieuwd wat jullie er van vinden'. Carmine Calls schrijft al 2 decennia lang bezielende liedjes. Carmine Calls roept iets in je op; met haar warme stem overweldigt ze je en neemt ze je mee in een beeldenwereld, waar je meteen in het verhaal mee gaat en de sfeer haarfijn aanvoelt. Met haar nieuwe songs laat ze zich niet beperken tot alleen gitaar en piano: Samples, soundscapes en beats worden niet geschuwd om het muzikaal beeld van haar verhaal te omlijnen. Deze maand kwam ze ook nog met twee andere gevoelige nummers 'Drink On This Wire' en 'Signal Breathing' van het drie-luik album ‘Ground Us’. 



Clean Pete & Ruben Hein - Thuis Met Kerst

Clean Pete is een Nederlands popduo bestaande uit cello, gitaar en tweestemmige zang van de tweelingzusjes en Singer-Songwriters Loes en Renée Wijnhoven. Dat de twee Singer-Songwriters een oneindige fascinatie hebben voor Kerst mag inmiddels bekend zijn. Op het album, dat op 15 november 2019 verschijnt, trekt Clean Pete alle registers open met veel bijzondere gasten. Liedjes over verlangen, gebroken harten en aanstaande break ups. Het album telt dertien tracks met uiteenlopende bijdragen. En ook met het hartverscheurende lied samen met Pianist, Componist en Singer-Songwriter Ruben Hein dat 'Thuis Met Kerst' heet. Het is het tweede nummer wat zij laten horen van het prachtige mooie nieuwe Kerst album. Cello’s + eenzaamheid + romantiek + samenzijn + piano = Kerst! 



Mariska Martina - Love Isn’t Enough -

'Love Isn't Enough' is afkomstig van de nieuwe EP van Singer-Songwriter Mariska Martina. Mariska woont al een tijdje in Londen en is bezig de Nederlandse media te bereiken. Ze werd geboren in 1993 en heeft een Nederlandse vader en een Peruaanse moeder. Ze heeft altijd genoten van verschillende muzikale culturen, en begon al cello te spelen toen ze 5 jaar oud was. Na enkele pianolessen te hebben gehad, begon Mariska al snel haar eigen muziek te componeren en haar eigen liedjes te schrijven. Ze ging studeren in Utrecht aan de Hogeschool Voor de Kunsten. Na het afronden van haar middelbare opleiding begon ze met het zingen van jazz en ging ze studeren aan LCCM. In november 2016 richtte ze haar eigen Quintet op. Onlangs verscheen haar EP 'Feathers' met 4 prachtige songs.



Vic Willems - Wij Geloven

Singer-Songwriter Vic Willems won in 2016 de 'Grote Prijs van Nederland' in de categorie 'Singer-Songwriter' met zijn persoonlijke verhalen, ergens op het kwetsbare snijpunt tussen lief en woedend en tussen euforisch en onzeker. Zijn nieuwe single heet 'Wij Geloven'. Vic is geboren in Schijndel, Hij woont sinds een jaar of acht in Utrecht, waar hij psychologie gestudeerd heeft. Vic maakte een beetje muziek, zoals hij zelf zegt, en gaf huiswerkbegeleiding om de huur te kunnen betalen. Hij speelt al gitaar sinds zijn achtste jaar. Toen hij een jaar of 12 was, ging hij in zijn eerste bandje. En op zijn 15de is hij begonnen met het schrijven van nummers in het Engels. Daarna is hij in het Nederlands gaan schrijven en is hij meer buiten op gaan treden. Zijn allereerste eigen EP verscheen in 2016.



Emma Boertien - My Way

De 16-jarige Singer-Songwriter Emma Boertien uit Almelo blies vrijdag de jury omver in 'The Voice of Holland', met haar versie van het lied 'My Way', van Frank Sinatra. Emma is de eerste én jongste deelnemer van de 10e editie van The Voice Of Holland. Emma die ‘belachelijk goed’ was, is daardoor een ronde verder. Ze maakte indruk met ‘My Way’, dat beroemd gemaakt werd door Frank Sinatra, maar ook door Herman Brood. Alle vier de juryleden; Waylon, Lil Kleine, Anouk en Ali B draaiden hun stoelen. Als kind wilde Emma al graag meedoen aan de 'Voice Kids', maar durfde nog niet. Emma Boertien is leerling van Christelijke Scholengemeenschap Het Noordik. Haar toekomst ziet ze in de muziek. Emma zegt; “Nadat ik de HAVO heb afgerond wil ik graag naar het conservatorium". 



Iris de Schepper - Zo Kan Het Dus Ook

De Rotterdamse Singer-Songwriter Iris de Schepper kwam met een mooie cover van Maan's 'Zo Kan Het Dus Ook'. Iris werd in 1992 geboren in Rotterdam. Muziek speelt van jongs af aan al een grote rol in haar leven. Als kind volgde Iris de Schepper o.a. zang, dans en toneel lessen. Later studeerde zij in Leiden af als ‘artiest’ De jaren erna trad Iris regelmatig op en bouwde zo aan haar podiumervaring. Begin 2013 was de tijd rijp om aan het SBS6 programma ‘The Next Pop Talent’ mee te doen, ze behaalde de live shows en zelfs de halve finale. In de zomer van dat jaar tekende Iris een contract bij CTM Music & Management, daar brachten ze in 2013 haar eerste single uit ‘Cups Hard To Get’. In 2017/18 deed Iris mee aan het RTL 4 programma `The Voice Of Holland` en behaalde zij de Battles. 



Bryan Camphens - Jij Bent Mijn Hart

Singer-Songwriter Bryan Camphens komt uit Maassluis en bracht zijn eigen geschreven debuutsingle 'Jij Bent Mijn Hart' uit. Voor deze plaat is hij een samenwerking aangegaan met producer en platenmaatschappij NLFactor. Bryan Camphens is van jongs af aan al bezig met muziek. Hij beklom altijd al graag het podium. Als tiener deed hij mee aan diverse talentenjachten en met succes. Meerdere malen behaalde hij hierbij de finale en won verschillende prijzen. Op zijn 15de begon hij met regionale optredens en hierdoor kreeg hij steeds meer naamsbekendheid. Tegenwoordig wordt Bryan geboekt voor de grotere festivals. Zo deelde hij het podium met o.a. Nick & Simon, Thomas Berge, Wolter Kroes, Ilse de Lange en Jan Smit. En stond hij in het voorprogramma van een uitverkocht Ahoy.



Krista Meijer - Helium

Een nieuwe cover van Sia's nummer 'Helium' werd gemaakt door Singer-Songwriter Krista Meijer. Onlangs is ze met Klassieke Solo Zang afgestudeerd aan het Conservatorium in Maastricht en zal haar Pre-Master in Utrecht starten in schooljaar 2019-2020. Ook volgde Krista in Amsterdam een jaar lang een opleiding in Zang en Dans en volgde ze de vooropleiding van de Song & Dance Academy in Zwolle. Ook heeft ze o.a. masterclasses gevolgd van Karin Bloemen, Setske Mostaert en Mya Besselink. Onlangs verscheen ook haar nummer 'Take A Bow' die je twee weken geleden ook al kon terug vinden op www.songland.nl Krista haar droom is om elke dag bezig te mogen zijn zingen. "Ik wil de mensen graag raken met mijn muziek en met mijn stem", aldus Krista