SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND
I.S.M. DE LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND.


Douwe Bob - What A Wonderful World

Deze keer komt Singer-Songwriter  Douwe Bob Posthuma met een 'cover-single' van 'What A Wonderful World', een ballad van Louis Armstrong uit 1967. Douwe zegt; "Ik heb zomaar besloten om een nieuwe single uit te brengen, omdat het kan! Vooral nu! Nu kun je er 'anytime, anywhere' van genieten zonder het hele reclameblok uit te zitten!". Eerder was zijn uitvoering van het nummer te horen in de reclame van 'PrijsVrij'. Douwe komt komend najaar met een nieuw album en dat wordt de opvolger van zijn huidige album ' The Shape I’m In'. Of daar ook deze single op staat in nog niet duidelijk. Douwe won in 2012 de eerste editie van de talentenjacht 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' en in 2016 vertegenwoordigde Douwe Bob Nederland op het 'Eurovisiesongfestival' en werd daarmee 11de.



Max Mies - Everything I Wanted

De 17-jarige (Stem)Acteur en Singer-Songwriter Max Mies uit Roosendaal, kwam deze week met deze prachtige uitvoering van Billie Eilish 'Everything I Wanted'. Max kennen we als 1 van de 4 zangers van de Nederlandse boyband 'FOURCE'. Met hun optreden op het nationale 'Junior Songfestival' hebben ze de finale gehaald en hebben ze voor miljoenen mensen in Georgië mogen optreden. 'FOURCE' werd 4de van alle Europese acts. Ook was Max een van de deelnemers aan 'The Voice Kids' in 2017, waar hij 'The Battles' bereikte. Ook is Mies Stemacteur en heeft onder meer een aantal Disneyfilms mogen inspreken. Daarnaast speelt Max de rol van 'Levi' in de televisieserie 'Brugklas'. Wil je meer over Max Mies weten? bekijk en beluister dan zijn Sociale Media kanalen en abonneer je snel op zijn YouTube-kanaal!



Do - Deel Van Jou

De Brabantse Presentatice Singer-Songwriter Dominque Rijpsma-van Hulst heeft een nieuwe single uitgebracht en heet 'Deel Van Jou' en is voor haar heel persoonlijk. Het nummer werd geschreven samen met Judy Blank, Yori Swart en Marle Thomson tijdens een Writing-camp in Frankrijk voor een nieuw Nederlandstalig album dat Dominique waarschijnlijk later dit jaar zal uitbrengen. Volgens Dominique gaat het liedje over haar oma’s en haar moeder. Do zegt; "Als ik mijn dochter zie is het alsof ik in de spiegel kijk. Dartelend over de weide, gehuld in mijn moeders jurk, verborgen onder oma’s hoedje. Appeltaarten bakken en raketjes in het park. De mooiste herinneringen en tradities leven voort in de volgende generatie". Do brak in 2002 door met een trance-versie van 'Heaven' van Bryan Adams.



Jason Daniel - Rainy Days

De jonge Nederlandse Singer-Songwriter Jason Daniel (Jazzy Jay) verscheen deze week met een prachtige song, getiteld 'Rainy Days'. Jason zegt; "Het nummer 'Rainy Days' heb ik zelf geschreven en het zou een beetje een hartverscheurend nummer moeten zijn, ik hoop echt dat je het leuk vindt en deze song je een beetje troost zal geven." Jason Daniel is een professionele muzikant die zich toelegt op zijn muziek en optredens. Jason schrijft veel originele songs en perfectioneert enkele favoriete covers. Daarnaast grijpt hij elke gelegenheid aan om live shows te geven en is hij ook te boeken voor privéoptredens. Door deze coronacrisis zit Jason veel thuis en heeft hij op zijn YouTube-kanaal de afgelopen tijd veel mooie nummers geplaatst. Rond juli verschijnen de studioversies!



Marrzy - Forget you

De uit Utrecht afkomstige Singer-Songwriter Marit De Zeeuw, bekend onder haar artiestennaam 'Marrzy' heeft deze week weer een nieuwe single uitgebracht getiteld 'Forget You'. Marrzy zegt; "Het is mijn vierde single is nu overal uit. Dit deprimerende stuk is precies wat iedereen nodig heeft in deze deprimerende tijden" Marit had altijd al de droom om muziek te schrijven en mensen te inspireren met haar stem. Ze schrijft haar cactchy popsongs tot langzamere ballads zelf, uit haar eigen gevoel en eigen ervaringen. Als ze inspiratie genoeg heeft schrijft ze alles op wat ze bedenkt, meestal doet ze dat achter de piano als ze zelf een couplet en een refein geschreven heeft en ze produceert haar eigen liedjes. Op haar YouTube-kanaal plaatst ze regelmatig de muziekvideo's van haar eigen songs. 



M'lissa - Klein

De 23-jarige Brabantse Singer-Songwriter Melissa Engelhart, bekend als M'lissa, heeft deze week de nieuwe single 'Klein' uitgebracht. M’lissa groeide op in in Helmond en woont in Valkenswaard. Ze werd geboren in een muzikale familie en leerde al op jonge leeftijd van muziek te houden. Vanaf haar vijfde staat ze al op het podium. Ze zingt en speelt piano en gitaar. In 2008 stond ze in de finale van het 'Junior Songfestival' en tien jaar later bij 'The Voice of Holland'. In 2016 startte M'lissa samen met haar compagnon een sushirestaurant, net over de grens, in de Belgische plaats Neerpelt, M'lissa zingt de meeste nummers in haar eigen muziekstudio in, die ze te danken heeft aan haar vader Jeffrey Engelhart, die een bescheiden bekendheid genoot als zanger en muziekproducer. 



Opera Alaska - Don't Judge Me

In 2017 kwamen Marien en Marzio elkaar per toeval tegen in een van de winkels van IKEA, een wereldberoemd meubelbedrijf. Het was de vonk die nodig was om het besluit te nemen om samen te gaan werken. In dit project 'Opera Alaska' bundelen de twee, Singer-Songwriter Marien Dorleijn en gitarist Marzio Scholten, hun krachten, wat resulteert in speelse Indie, dansbare grooves, dromerige melodieën en, bovenal, ijzersterke songs. Marien Dorleijn en Marzio Scholten delen een liefde voor songwriting, gear en muziek maken. Afzonderlijk van elkaar hebben beiden inmiddels hun sporen verdiend in de Nederlandse muziekscene: Dorleijn als Songwriter en Frontman van de gelauwerde indieband 'Moss' en Scholten met zijn werk van diverse projecten in de instrumentale muziekscene.



Rick de Leeuw - Anatomie

Toen gepatenteerd podiumdier en Singer-Songwriter Rick de Leeuw zijn goedgevulde concertagenda met één pennenstreek weggeveegd zag worden, slikte hij de teleurstelling weg en zette zich aan het werk. Omdat Rick over een kleine geluidsstudio beschikt, lag de weg plots open voor een andere manier van werken. En verrassend genoeg blijkt dat zeer inspirerend te hebben gewerkt: het speelveld heeft zich verruimd, in de beperking toont zich soms een nieuwe horizon. Het lied overstijgt de huidige actualiteit, maar in een goede tekst voelt de actualiteit zich altijd welkom. Het lied is niet bedoeld als crisis-lied, het is veeleer een eerbetoon aan de veerkracht van de moderne mens, die plots de essentie van het bestaan weer mag ontdekken. Een mooie zonnige gedachte!



THYRZA - Zolang Jij Maar Van Me Houdt

De Rotterdamse Performer, Stemactrice en Singer-Songwriter Thyrza van Dieijen heeft haar nieuwe single 'Zolang jij Maar Van Me Houdt' uitgebracht. THYRZA staat voor eerlijke teksten, sferische muziek en een stem met een onmiskenbaar eigen geluid. Haar debuut EP ‘(On)Breekbaar Leven’, die 5 juni 2020 verschijnt gaat over het niet willen omarmen van je eigen kwetsbaarheid. Over onbreekbaar willen zijn in een wereld die aan alle kanten aan je trekt. Een wereld die je soms optilt en soms onderuit haalt. De nummers zijn een zoektocht naar het omgaan met je eigen breekbaarheid en die van anderen. De liedjes op de EP worden in chronologische volgorde uitgebracht. Het verhaal begon met de single 'Teugelloos' in januari 2020. 



Kes van den Broek - Billie Eilish Mash-Up

De 'Billie Eilish Mash-Up' op 'YouTube' van de jonge Bussumse Singer-Songwriter Kes van den Broek heeft deze week alleen al meer dan 40.000 views opgeleverd. En dagelijks komen er nog veel meer nieuwe views bij! Kes deed dit jaar mee aan het tv-programma 'The Voice of Holland' en is de dochter van Producer en Musicus Sjoerd van den Broek. Ze heeft haar muzikaliteit dan ook niet van een vreemde. Haar vader Sjoerd heeft een geluidsstudio aan huis. Kes zegt; "De muziek die Billie Eilish maakt, inspireert mij heel erg, dus vond ik het heel leuk om deze mash-up van haar te maken. Als je deze mash-ups leuk vind en meer mashups wilt horen, maar dan van andere artiesten, laat het me dan maar weten!" Kes wil na haar studie zeker iets gaan doen in de muziek- of musicalwereld!



Yvonne van den Eerenbeemt - Sirene

Actrice en Singer-Songwriter Yvonne van den Eerenbeemt uit Amsterdam presenteerde deze week het album 'Sirene' op haar YouTube-kanaal. Yvonne van den Eerenbeemt geboren in 1981 en opgegroeid in Venlo als dochter van een gitarist en een zangeres, verhuisde naar Amsterdam en ging studeren aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. Daarna richtte ze zich voornamelijk op het maken en spelen van eigen werk in verschillende theatergroepen en formaties. In 2015 schreef ze aan haar voorstelling ‘Sirene’ die in dat jaar in premiere ging. Yvonne zegt; Om eerlijk te zijn gaat de quarantaine me echt goed af, dat thuis zitten. Wat ik wel echt verdrietig vind is dat de voorstellingen die gepland stonden vóór de zomer niet door gaan. Er wordt natuurlijk naar nieuwe data gezocht."



Blanks - Silly People

'Silly People', de nieuwe single van de Nederlandse Producer en Singer-Songwriter Simon de Wit uit Harkstede, ging deze week in première. Simon verovert de wereld vanuit de garage van zijn ouders, inmiddels is hij een internationale bekendheid. Simon zegt; "Het begon allemaal op een zolderkamer. Vanaf daar stuurde ik als 15-jarige jongen mijn eerste YouTube-video de wereld in, puur voor mijn vrienden." Inmiddels heeft Simon (Blanks), een internationaal publiek opgebouwd. Zijn YouTube-kanaal heeft meer dan 1.000.000 abonnees en draait volledig om muziek. Het grootste gedeelte van zijn fans bevindt zich in Amerika en Engeland. Nederland staat wat dat betreft op nummer drie. Over een paar jaar wil 'Blanks' in Los Angeles zitten, hits op zijn naam hebben en een wereldtournee maken."



Nikenia Martis - Ik Wacht Op Het Moment

Deze week verscheen de nieuwe single 'Ik Wacht Op Het Moment' van de Brabantse Singer-Songwriter Nikenia Martis, een bijzondere videoclip met bijzondere boodschappen. Voor Nikenia is zingen haar grootste passie, ze droomt van een leven als professioneel zangeres en wil dat stapje voor stapje bereiken. Als 3-jarig meisje hield ze al van zingen. Nikenia groeide op in de Brabantse plaats Heesh en deed ervaring op bij een band in Schaijk. Nikenia zingt covers maar schrijft en produceert ook haar eigen nummers. Nikenia zegt; "Later wil ik vaker naar het buitenland gaan, hopelijk om daar op te kunnen treden.  Een heel groot podium is een droom van me. Als je benieuwd bent naar meer liedjes die eraan gaan komen abonneer dan vooral op mijn nieuwe YouTube-Kanaal."



Eyelar - It Wasn't U

De 26-jarige Nederlandse Singer-Songwriter Eyelar Mirzazadeh deed in 2012 mee aan 'The Voice of Holland', ze zat in het team van Roel van Velzen, maar sneuvelde in de halve finale. Eyelar groeide op in Veenendaal, maar tegenwoordig woont ze in de Verenigde Staten. Deze week verscheen haar eigen nieuwe single 'It Wasn't U'. Dit jaar schreef ze ook mee aan het nummer ‘Anyone’, de comeback van de Amerikaanse hitzangeres 'Demi Lovato', waarmee Demi Lovato nu een flinke nieuwe hit te pakken heeft in de Verenigde Staten! Volgend jaar zingt de talentvolle Eyelar zelf bij de 'Grammy’s'. Eyelar schreef in de loop der jaren veel songs waaronder de bekende nummers; 'Told You So' van 'Little Mix' en 'Scar Tissue' van 'Camila Cabello', om er maar een paar te noemen. ''It Wasn't U' is nu haar eigen hit!



Roxeanne Hazes - Wilde Paarden

Roxeanne Hazes kwam deze week met een prachtige cover 'Wilde Paarden', gemaakt vanuit haar eigen huis. In 2018 maakte Willem de Bruin de single 'Wilde Paarden' en Roxeanne had nu wat tijd om er een cover van te maken. Door het coronavirus is heel Nederland gedwongen op zoek naar leuke hobby's. Voor Roxeanne Hazes betekent dat produceren! Met nul ervaring is ze nu aan de slag gegaan om alle ins & outs van het vak te leren. Roxeanne zegt; "Dat is niet makkelijk, maar wel heel leuk! Ik ben door de quarantaine wel een hobby rijker. De openhartigheid waarmee Willem (voorheen The Opposites) zich op ‘Wilde Paarden’ uitspreekt over zijn persoonlijke leven vond ik dusdanig aangrijpend, dat ik besloot het nummer op mijn eigen manier te bewerken." Het reslutaat is geweldig mooi!