SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND
I.S.M. DE LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND.


J. vd Zee (feat. Anouk Wolf) - You Never Did Me Wrong

Anouk Wolf heeft een nieuwe track ingezongen; 'You Never Did Me Wrong'. Het nummer werd geschreven door Jacqueline van der Zee. Jacqueline van der Zee is Pianiste, Tekstschrijfster, Composer, Songwriter, Pianodocente, Muziektherapeute en Kleinkunstenares. Het liefst blijft ze echter zelf in de luwte. Ze werkt met een groot aantal Topmusici en Producer Aart de Jong. In deze nieuwe track is ook de 'tegenstem' van Sara Frances Tompkins te horen. Jacqueline zegt; "‘You Never Did Me Wrong’ gaat over thuiskomen bij jezelf. Het gaat erover om uit je slachtofferrol te kruipen en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gevoelens, emoties en keuzes. Een nummer over affaires, bedrog, leugens en misbruik... " De bijbehorende videoclip bij het nummer werd gemaakt door Gerrie Lemmen.



CATALI - Count On Me

CATALI heeft weer een nieuwe single 'Count On Me'. Voor het geval je haar nog niet kent: Catalina Loëlle (CATALI) is een Nederlandse  Singer-Songwriter en ze heeft getekend bij 'BMG Talpa Muziek' en schrijf voor artiesten zoals; Sharon Doorson, House of Talent, Samantha Steenwijk, The Voice finalisten, Lisa Loïs etc ... CATALI heeft een gemengde achtergrond; Amerikaans, Zwitsers, Nederlands en Italiaans. Aangezien ze zelf een mix is en ook een combinatie van genres.  CATALI is bezig om eigen muziek te releasen. Ze houdt van gedurfde, oprechte en kwetsbare teksten. Haar eerste singles zijn al heel goed ontvangen! CATALI is op zoek naar meer exposure en naamsbekendheid boekingen en interviews! Neem ook eens een kijkje op haar eigen YouTube-kanaal met haar eigen songs!



Luka - Tiptoe (ft. Yori Swart)

De Rotterdamse Singer-Songwriter Lisa Lukaszczyk en de Amsterdamse Singer-Songwriter Yori Swart hebben een nieuwe song 'Tiptoe'. Lisa is een afgestuurde Singer-Songwriter aan de Codarts Conservatorium in Rotterdam. Ze begeleidt zichzelf op toetsen en gitaar en verzorgd toetsen & backings bij Yori Swart. Lisa heeft veel ervaring in zowel het schrijven als uitvoeren van liedjes, ze schrijft voornamelijk dromerige indiepop. Ook Yori Swart is een ervaren Singer-Songwriter. Ze was tien jaar toen ze haar eerste gitaarlessen kreeg en drie jaar later schreef ze haar eerste liedje. Een aantal jaar later begon ze een studie Popmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2011 afstudeerde. In 2018 werd Yori Swart gevraagd, door Ilse DeLange, om deel uit te maken van haar band. 



Springtij - Alleenzaamheid

De single 'Alleenzaamheid' van Springtij is vanaf nu te bekijken op YouTube en beschrijft het dubbele gevoel van alleen met jezelf zijn. Soms kan dat verlaten voelen, maar soms ook voelt het warm en beschut. Fijn in je eigen cocon. De single werd geschreven ver voordat de wereld zich achter de eigen voordeur terugtrok vanwege de ongrijpbare dreiging van COVID-19. Dat de single juist in deze periode uitkomt, geeft een extra laag aan de tekst. De single werd opgenomen in de huiskamer met instrumenten als de huisklok en de mondpet. "Springtij brengt Nederlands-talige Singer-Songwriter Popmuziek, speciaal voor tussen de schuifdeuren..., Nielson voor volwassenen..., Jack Johnson van de Lage Landen... Ze vullen het gat wat Acda & de Munnik achterlaat..." Deze Amsterdamse formatie bestaat uit Michiel Cremers, Jeroen de Haan en Simon van Arkel.



Anouk Wolf - Niemand In De Stad

Anouk Wolf is een 20-jarige Singer-Songwriter uit Haarlem. Ze studeert zang aan aan het HKU Conservatorium in Utrecht. Van jongs af aan is ze altijd erg gepassioneerd geweest door muziek en zang. Op haar vierde begon ze al met piano- en zanglessen aan de kleuterafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Anouk zegt; "Dit nummer schreef ik toen er nog niemand in de stad was, en de leegte overal voelbaar was. Het is voor iedereen die iemand mist in deze vreemde tijd en terug verlangt naar een volle, uitgesproken stad. Gelukkig mogen we de stad inmiddels alweer wat levendiger maken en zijn de straten niet meer zo verlaten. Hopelijk zal de wereld langzaam maar zeker weer ontwaken!" Anouk's songs variëren normaal gesproken van zoete, poëtische ballads tot rauwe, bluesy popsongs.



Antoon - Hyperventilatie

De 18-jarige Antoon uit Amsterdam tekende als eerste artiest bij het label 'Dreamteam Music', het label van 'Big2'. Deze week verscheen zijn debuutsingle ‘Hyperventilatie’. ‘Hyperventilatie’ is een energieke track met een catchy sound die ongetwijfeld in je hoofd zal blijven hangen. Het nummer is de eerste single van Antoons nog te verschijnen album en is vanaf deze week op alle online streaming platforms te beluisteren. Antoon zegt; "“Het grappige van ‘Hyperventilatie’ is dat ik de track schreef toen ik gezellig samen zat met vrienden. Het was eigenlijk niet eens de bedoeling, maar opeens ontstond deze tune! Ik denk dat het een nummer is geworden waarvan iedereen zich wel in de boodschap kan herkennen, of deze situatie wel eens heeft meegemaakt. Het nummer komt ook op mijn nieuwe album"



Lange Frans en Baas B - Dan Is Het Goed (Juli)

De 39-jarige Lange Frans en de 38-jarige Baas B presenteerde deze week hun lyric video van hun single 'Dan is het Goed (Juli)'. Lange Frans is een rapper en tv-presentator. Lange Frans vormde van 2004 tot 2009 met zanger en rapper Baas B het Nederlandse hiphopduo Lange Frans & Baas. Baas B had zijn laatste optreden bij 'X Factor' en nam in 2009 afscheid van de microfoon. In 2013 hervatte hij zijn muzikale carrière weer. Lange Frans nam in 2011 deel aan het programma 'De beste zangers van Nederland.' Na jaren van zakelijke onenigheid en knallende ruzies hebben Frans Frederiks (Lange Frans) en Bart Zeilstra (Baas B) de strijdbijl begraven en gaan samen weer nummers schrijven en richten ze zich nu op Singer-Songwriterliedjes. Beluister op Songland 'Dan Is Het Goed (Juli).



Dinand - Can You Hear Me

Zes jaar na de opheffing van Kane is de 47-jarige Singer-Songwriter (Marco Frank Ferdinand) Dinand Woesthof terug met een nieuw album. Deze week verscheen zijn tweede nieuwe single 'Can You Hear Me'. Dinand zegt; "Ik kan niet meer die gast van 25 zijn en dat wil ik ook niet. Vier jaar lang was ik bezig met de totstandkoming van het nieuwe album en hoop dat mijn nieuwe album met zoveel mogelijk mensen zal resoneren. Sinds ik muziek maak, doe ik dat in eerste instantie voor mezelf. Toen ik succesvol was, zag ik pas welke rol mijn muziek in het leven van anderen speelt. Mensen hebben die muziek gespeeld op begrafenissen, na geboortes en tijdens huwelijken. Dat is dus die energie die van persoon naar persoon gaat... Het is de realiteit van iemand die ouder is geworden en snapt wie hij is."



Noci Grant - Rain On Me

De 20-jarige Nederlandse Singer-Songwriter Noci Grant (Koen Guitjens) uit Meijel maakte deze week een prachtige cover van 'Rain On Me', een song van Lady Gaga & Ariana Grande. Noci zegt; "Het is een nummer waar ik zelf dol op ben en ik heb geprobeerd om er mijn eigen draai aan te geven." Noci is al vanaf zijn zesde bezig met muziek. Hij volgde zanglessen en leerde op verschillende muziekinstrumenten spelen, waaronder blokfluit, dwarsfluit, piano en viool en heeft op verschillende podia zijn muzikale talenten laten horen. Noci studeerde aan het Conservatorium van Maastricht en aan het Conservatorium van Utrecht met als hoofdvak Zang in de richting Jazz/Pop. Ook geeft Noci muzieklessen aan anderen. Noci Grant staat bekend om zijn covers van moderne popsongs op zijn YouTube-kanaal!



Elieve - Juice (Dutch Version)

De Nederlandse / Turkse Singer-Songwriter en Model Elieve Özyurt uit Apeldoorn, bracht onlangs haar nieuwe single 'Coffeeshop' uit. Elieve woont tegenwoordig in Amsterdam. Deze week maakte ze een Nederlandse versie van het nummer 'Juice' een song van 'Doja Cat'. "Alle heksen willen weten hoe die ass kan zweven..."; luidt de tekst. In 2016 deed Elive in Turkije mee aan 'The Voice of Holland' in Turkije. Daar heet het programma 'O Ses Türkiye'. Elieve studeerde aan het Conservatorium Artez in Enschede. Ze is vooral bekend van YouTube, waar je covers  van verschillende tracks kunt horen en waar Elive een miljoenenpubliek trekt! Deze Nederlandse versie van 'Juice' nam Elieve op bij 'The Producers House' (The Best Place For Music Artists / Songwriters / Music Producers / met  Joost Griffioen.



Marcela - Dead Horse

De uit Den Haag afkomstige Singer-Songwriter Marcela Cella Orosi nam een prachtige cover op van 'Dead Horse' een song van Hayley Williams. De 26-jarige Marcela werd geboren in Rijeka (Kroatië) en speelt gitaar en is zangeres bij de Haagse / Kroatische dames band 'Luminize'. Marcela zegt; "Luminize startte achttien jaar geleden. Ik ben zelf acht en een half jaar geleden bij de band gekomen. We kennen elkaar van dezelfde muziekschool in onze thuisstad in Kroatië. Er was daar ook een populaire mannenband. Wij kenden eigenlijk geen all-female bands, dus wilden we bewijzen dat wij meiden ook kunnen rocken. Toen zijn we samen muziek gaan maken." De band Luminize deed een jaar geleden mee aan het populaire tv-programma 'The Voice of Holland' om het avontuur te beleven!



Lewin - Follow You

'Lewin' is het project van de Haagse Zangdocente en Singer-Songwriter Jara Holdert. De overige bandleden zijn; Milan Pestel, Merlijn Nash en Robert Koomen. Deze week verscheen de nieuwe muziekvideo van 'Follow You'. Jara behaalde in 2015 haar master diploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Al lang voor haar afstuderen was ze actief als frontvrouw van verschillende jazzbandjes, en later met haar eigen muziek onder de naam 'JARA'. Ze speelde op honderden podia in binnen- en buitenland en voelt zich vertrouwd met samenspel en verschillende muziekinstrumenten. Lewin zegt; "Mijn eigen achtergrond is in de folk en pop uit de jaren '60 en '70, en de jazz en blues van ver daarvoor, gebaseerd daarop schrijf ik mijn eigen indie-folk. Bekijk en luister hier het mooie 'Follow You'.



MVRCO x Airto - Thuis

'Thuis' is de nieuwe single van MVRCO en Aïrto Edmundo. MVRCO is de artiestennaam van de 29-jarige Ramon Marco, een Nederlandstalige Hiphop / Pop-artiest en Singer-Songwriter. De Amsterdamse MVRCO groeide op in Amsterdam-West en ontdekte zijn liefde voor muziek al op jonge leeftijd. Door de afgelopen jaren heen schreef hij liedjes voor verschillende artiesten en zette daarvoor het uitbrengen van zijn eigen muziek on hold. Eind 2018 besloot MVRCO om weer voor zichzelf de studio in te gaan om muziek te maken. In korte tijd werden er tientallen nieuwe liedjes gemaakt. MVRCO’s muziek is door een aanstekelijke combinatie van verschillende muzikale invloeden toegankelijk voor een breed publiek. Aïrto is Singer-Songwriter, Composer en Producer en komt uit Zwolle.



ATIYA- Brave Enough

'Brave Enough' is de nieuwe single van 'ATIYA'. 'ATIYA' is een project van de Nederlandse Zangdocente en Singer-Songwriter Talent Katia Salemi-Hendriks. Katia woont in het Limburgse Thorn en komt oorspronkelijk uit het Belgische Genk. Ze studeerde aan de Stedelijke Muziekacademie in Genk en ging daarna studeren aan de TIL Rockacademie in Antwerpen. Katia zegt; "We hebben met z'n allen hard gewerkt aan 4 eigen 'ATIYA' nummers en zijn er in z'n geheel zo'n 2 jaar mee bezig geweest. 'Brave Enough' is mijn 2de liedje!" Katia’s muzikale ontwikkeling begon op zeer jeugdige leeftijd. Katia is goed bekend met meerdere stijlen muziek, zoals Triphop, Jazz, Funk tot Progressieve Metal en Pop. In 2000 tourde ze door heel Europa en bracht ze meerdere CD’s wereldwijd uit met div. projecten.



Martin B x Jematthy - Curacao

Martin B (Martijn Brouwers) is een populaire Nederlandse DJ en Producer uit het Brabantse Eersel. Met zijn creatieve en eclectische mix van fijne hitjes heeft Martin B al menig hart veroverd in de hedendaagse scene. Zijn verrassende en interessante manier van draaien bracht hem o.a. al op 'Wish Outdoor', 'Daydream Festival', 'Paaspop', 'Lakedance' en meer. Een act die perfect is voor elke club en festival. JeMatthy (Matthy van Empel) is een Nederlandse DJ en Producer uit het Brabantse Oisterwijk. JeMatthy beweegt zich in het genre van de urban moombahton. Matthy zegt; "Ze noemen het ook wel billenschudmuziek. Vrouwvriendelijke tunes, kun je ook zeggen. Mannen lopen er tegenwoordig ook mee weg.” Samen met rapper Eddie The Host & Jpb Ballin maakte ze de song 'Curaçao'.