SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. DE LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


Vincent Visser - Hey Meisje
'Hey Meisje' is de titel van de debuutsingle van de 21-jarige acteur, content creator en Singer-Songwriter Vincent Visser. Hij kreeg voornamelijk naamsbekendheid door zijn rol als Jesse Maessen in de dagelijkse televisieserie 'Brugklas' en zijn rol van Valentijn Sanders in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Naast zijn bekendste rollen in 'Brugklas' en 'GTST' is Vincent de afgelopen jaren ook druk geweest met de opnames van een aantal bioscoopfilms. Zoals 'Brugklas De Tijd Van M’n Leven', '100% Coco', 'Project Gio', 'De Grote Slijmfilm', 'Misfit' de film en 'Misfit' de serie en 'De Schippers van de Kameleon'. Vincent heeft een groot YouTube-kanaal waar hij zijn fans wekelijks een kijkje geeft in zijn leven. De afgelopen jaren is Vincent bezig geweest om een repertoire op te bouwen en om zijn eigen geluid te vinden. Op 29 Juli 2022 kwam in samenwerking met Sony deze eerste solo-track uit.

Nieuwe Song
VR 5 AUG


INKT - Laat Me Nog Even

INKT maakt melancholische indiepop met eigenzinnige Nederlandse teksten over alledaagse dingen. INKT zegt; "Dit nummer ontstond per ongeluk. We waren in de studio aan het werk en Frederike pingelde wat akkoorden. Ward hoorde dit en liet direct een opzetje horen die hij bij een eerdere sessie had gemaakt toen een artiest niet kwam opdagen; het waren exàct dezelfde akkoorden. Koortsig begonnen we te schrijven en drie uur later was het af. Het is ons meest alternatieve nummer tot nu toe. Met een vleugje EDM zijn we los gekomen van de vaste vorm die popmuziek heeft. Geen verse, geen chorus, maar twee hele sterke hooks. Geschreven in een vlaag van oprechtheid waarbij we ons alleen maar hebben laten leiden door één vraag: wat heeft dit verhaal nodig. Het verlossende antwoord op die ene smeekbede stompt je pas na twee minuten vol in de maag en perst de lucht uit je longen.''

Nieuwe Song
VR 5 AUG


Bowe - Insomnia
Bio Bowe (Boudewijn de Jong) is een Singer-Songwriter uit Arnhem met een flinke staat van dienst. Zijn eerste album 'Moving Through The Night' verscheen in 2009. Vier jaar later bracht Bowe 'Nomansland' uit. Op dat album werkte hij samen met legende Thijs van Leer en de Amerikaanse soulzangeres Sandra St. Victor. Dit album betekende zijn live radio debuut als graag geziene gast bij 3FM en NPO Radio 2. Toch kwam in 2020 voor Bowe pas de echte doorbraak bij het grote publiek. Bowe bracht verschillende singles uit die allemaal te horen waren in 'New Music Friday' van Spotify en andere editorial playlists. De nieuwe single 'Insomnia' gaat over een probleem waar bijna een kwart van alle mensen last van heeft. Je ligt in je bed, je bent aan het piekeren en kunt maar niet in slaap komen. Bowe heeft er zelf ook wel eens last van, zeker na optredens als zijn hoofd nog vol met muziek zit.

Nieuwe Song
VR 5 AUG


Vincent Corjanus - Geen Gevaar
De Zwollenaar Vincent Corjanus draait al 10 jaar mee met zijn liedjes en gedichten. Soms groots, rockend en meeslepend en vaak ook klein en kwetsbaar. De afgelopen jaren schreef hij meer dan 800 gedichten en 80 liedjes. De gedichten van Vincent waren te horen tijdens Ted Talks, radioshows op 3FM en Radio 2 en ook Frank Boeijen droeg werk van hem voor. Zijn poëziepop-liedjes zijn teder en rauw. Soms met een vleugje elektronica, maar altijd recht uit het hart. Momenteel toert de Singer-Songwriter door het land met zijn jubileumtour. ‘Geen Gevaar’ is de eerste single van het nieuwe project waar hij momenteel aan werkt, wat in het voorjaar van 2023 zal verschijnen. Vincent zegt; "Het nieuwe liedje gaat over momenten van reflectie die je deelt met een bijzonder iemand. Het is volstrekt veilig om je diepste gedachtes bloot te geven, er is geen gevaar’'.

Nieuwe Song
VR 5 AUG


Sabien Tiels - Adelaar
De Vlaamse Singer-Songwriter Sabien Tiels staat in België weer volop in de belangstelling met verschillende radiohits. Ze staat al meer dan 25 jaar op de planken. Ze deed regelmatig mee met diverse Songschrijfkampen zowel nationaal als internationaal. In 2021 was ze op het podium te zien in diverse shows met haar eigen repertoire. Begin 2023 volgt haar nieuwe show ‘Ebony And Ivory’ (samen met Eddie C). Het nieuwe studioalbum ‘Adelaar’ verschijnt in september dit jaar. De titelsong 'Adelaar' werd geschreven op een internationaal Songschrijfkamp; 'Song City 2021'. Oorspronkelijk werd deze song in het Engels geschreven en is door Sabien Tiels nu ook van een Nederlandstalige tekst voorzien. Sabien was één van de schrijvers, samen met Christophe Severs en Greta Salome, bekend van het Eurovisie Songfestival in 2012 voor IJsland, van de oorspronkelijke Engelse uitvoering.

Nieuwe Song
VR 5 AUG