SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. DE LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


Ann King - It Comes And Goes
Ann King biedt luisteraars een werkelijk unieke mix van pop en R&B. De getalenteerde Nederlandse Singer-Songwriter, combineert filmische beïnvloeders met meeslepende creatieve verhalen om muziek te produceren die persoonlijke groei laat zien en een waardering voor trouw zijn aan wie je bent. Nadat Ann King in 2015 voor het eerst in de muziekwereld verscheen als Anemary, verwelkomt haar persoonlijke evolutie naar Ann King in 2018. Geïnspireerd door artiesten als Adele, Taylor Swift en Avril Lavigne, schittert haar ware passie voor rauwe eerlijkheid en authenticiteit. Na verschillende singles en twee succesvolle EP-releases is Ann King terug met haar nieuwste single "It Comes And Goes". Met onderliggende thema's van persoonlijke groei en verhalen over trouw blijven aan wie je bent, "Het komt en gaat" biedt luisteraars een echo van lyrische gelukzaligheid, sierlijke gitaarritmes en zachte melodieën. 

Nieuwe Song
VR 12 AUG


 Spaan - Toch Blijf Je Bij Me
Spaan is een Nederpopgroep bestaande uit MC Klee (Erwin Kleverlaan) en DJ Karla (Karla Gaibor) die nieuwe liedjes maken in een herkenbare stijl. Ze doen dat bij het Telstar label van wijlen Johnny Hoes, de platenbaas van vele jaren 80 bands als Doe Maar en Toontje Lager. Telstar Music werkte voor dit nummer samen met het team van Studio Ellef. De creatieve producers Olaf Simons en Ton Balendonck verzorgden de complete productie, ze schreven zowel de muziek en maakten de bijbehorende videoclip. MC Klee (Erwin) en DJ Karla brengen de muziek vervolgens op de bühne tot leven. De videoclip is een animatiefilm, die een enorm leuke toevoeging biedt aan het nieuwe liedje. Het lijkt erop dat het SPAAN project gaat over de muziek, en niet zozeer om de poppetjes. Zanger Erwin is het daar mee eens: "Ik ben een groot bewonderaar van Telstar en met name ook bands als Doe Maar een Toontje Lager. In mijn allereerste bandje speelde ik zelfs vooral Doe Maar covers. In de jaren 80 werd er echt nieuwe muziek gemaakt en draaide het ook vooral om de liedjes, niet zozeer om de mensen die de muziek maakte. Daar wil ik graag aan meewerken, want het gaat immers om de muziek." Het nummer 'En Toch Blijf Je Bij Me' gaat over een persoon die eigenlijk altijd pech heeft, maar blijkbaar wel gelukkig is in de liefde. Alles gaat mis, maar er is toch iemand die bij hem blijft. 'Ze moeten altijd mij hebben, maar ik ben alleen van jou'. Een droomdebuut voor Spaan, een nieuwe Nederpop sensatie is geboren.

Nieuwe Song
VR 12 AUG


Paul Numi - I've Got It Made
Paul Numi is de artiestennaam van de Belgische Singer-Songwriter Peter Corijn uit Deinze.  Paul Numi is een echte indie artist. Paul was zeer actief in de vroege jaren 80. Met zijn band 'Angry Voices' speelde hij voorprogramma's van U2, Echo & The Bunnymen, en de Belpop scene: TC Matic, The Scabs, de Kreuners, en anderen. Paul stond op de podia van New York, Boston, Moscow, Beiroet, Warschau en vele andere steden. Hij deed radio interviews van Zwitserland tot Marokko en Saudi-Arabië. Meer dan 100 USA radio stations zetten hem op de playlist. Sinds 2020 is hij terug als artiest. Het 'Chimera' album werd in 2020 uitgegeven en het Parallel Lives album in 2021 op het Greener Grass label. De muziek haalde al meer dan 350.000 plays op streaming platforms. 'I’ve Got It Made' is een energieke, catchy Britpop track. Zoals vaak bij Paul Numi, lopen verschillende baslijnen door elkaar met daarbovenop pakkende gitaarriffs die het refrein naar boven stuwen. De song gaat erover dat we ons succes vaak ook aan anderen te danken hebben. Met de juiste persoon aan onze zijde lukt het toch allemaal beter. De video van I've Got It Made werd al meer dan 85.000 bekeken.

Nieuwe Song
VR 12 AUG


DIT IST - Als Blikkn Konden Doodn 
De band DIT IST is een band die normaliter vooral covers speelt van classic rock nummers van o.a. Neil Young, The Rolling Stones, Tom Petty, The Beatles. Het is een band waar het plezier maken voorop staat. De band werd in 2017 opgericht door zanger/gitarist Dewi Veldman. De andere muzikanten zijn: drummer Hans Nooitgedagt jr., bassist Herwin de Vries, toetsenist Arie Drenth en  gitarist Hans Nooitgedagt SR. Af en toe wagen ze zich aan eigen repertoire. Dat doen ze dan in het Gronings. Met de debuut single 'Vrunden van Vrouger' wist de band een uitstekend visitekaartje af te geven. Het nummer werd niet door alleen door RTV Noord opgepakt, maar kreeg ook veel airplay van veel andere regionale zenders. 'Als Blikkn Konden Doodn' is de titel van de nieuwe single. De song werd 25 jaar geleden geschreven door Hans Nooitgedagt sr. In eerste instantie was het een Engelstalig nummer. DIT IST besloot het nummer te hertalen naar het Gronings. Het lied beschrijft de problemen en de sfeer die kan ontstaan als het binnen het huwelijk minder goed gaat. Een goudeerlijke ballade met een wonderschone melodie.

Nieuwe Song
VR 12 AUG


Marcel Kapteijn - Muddy Waters
Marcel Kapteijn (bekend van Ten Sharp met de wereldhit 'You') heeft bewezen ook een geweldige Singer-Songwriter te zijn. De hit 'You' is nog altijd dagelijks over de hele wereld te horen op de radio. Tegenwoordig maakt hij furore met zijn band Marcel Kapteijn & the Raindogs. Buiten de muziek om is hij ook als klompenmaker actief. Na zijn CD 'Driftwood' heeft Marcel in het najaar van 2016 het album 'The Man I Am' uitgebracht en in 2019 het album 'Magnolia' waarbij Boelo Klat de prachtige piano composities voor zijn rekening nam. De nieuwe single van Singer-Songwriter Marcel Kapteijn heet 'Muddy Waters' en werd in Nederland opgenomen en afgemixed in LA door Neel Ericksen. Deze nieuwe single 'Muddy Waters' gaat niet over de blueszanger Muddy Waters, maar is een metafoor voor de altijd durende zoektocht naar liefde in het leven. Zwemmen door 'Muddy Waters' is de totale overgave aan het onbekende met alle gevaren, omdat je in die zoektocht geen reserves kan inbouwen.

Nieuwe Song
VR 12 AUG