SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


Springtij - (On)Zeker
Je kan nu lekker nazomeren met Springtij met de nieuwe single '(On)Zeker' en het debuut album 'Kom Maar Op Wereld'.

Allebei zijn deze beschikbaar op Spotify. Het debuutalbum van Springtij 'Kom Maar Op Wereld' is ook te verkrijgen als fysiek album. Het album bevat 13 liedjes en is luxe uitgevoerd in een sjieke, matte, uitklapbare digipack + een full color boekje van 16 pagina's.

Nieuwe Song
VR 2 SEP


Upstream - Secrets
Upstream bestaat uit twee doorgewinterde muzikanten: zangeres Chaja van der Heide en gitarist André van Solinge. Sinds 2017 schrijven en spelen ze voornamelijk eigen werk, een mix van blues, jazz en (country)pop. In 2018 brachten ze hun eerste EP met eigen werk, ‘The Boiling Point’ uit. Ze zijn breed georiënteerd, willen zich niet binden aan een specifieke stijl en proberen veel uit zonder daarbij hun eigen identiteit te verliezen. Ze laten zich inspireren door muziek die de tand des tijds heeft doorstaan, met duidelijk hoorbare invloeden uit de seventies. Toegankelijke composities waarbij het publiek al snel de behoefte voelt ze mee te zingen. Het uitgangspunt van Upstream is dat de liedjes in de basis sterk genoeg moeten zijn om akoestisch overeind te blijven met 1 of 2 gitaren. Daaromheen worden de liedjes verrijkt met percussie, meerstemmige zang en hier en daar ook andere instrumenten. 'Secrets' gaat over de kunst van het leven. Het beschrijft de geheimen die het leven gaandeweg aan ons prijs geeft en ons de kans biedt deze ervaringen om te zetten in geluk.

Nieuwe Song
VR 2 SEP


Jack Jarryd - Open Fire 

Na het uitbrengen van zijn debuut-EP 'Evolve' debuteerde Jack Jarryd op de nationale radio (bij onder meer Qmusic, Radio Veronica, NPO Radio 2 en 3FM ) en verkocht zijn eerste headliner-show uit. Nu is hij terug met nieuwe muziek, de single 'Open Fire'. Zijn stem dient als zijn wapen en schild, terwijl hij zich beweegt van verheffende pop en rock naar ontroerende ballads. In een levendige performance streeft hij naar het ultieme engagement met het publiek, hetzij door oprechte kwetsbaarheid, hetzij door opzwepende rock ’n roll.  'Open Fire is een lied dat het verhaal vertelt van die allereerste tekenen van verliefdheid. Het enthousiasme versus de twijfels, constant in de war, totdat je je overgeeft en verliefd wordt. Deze uptempo post-summer banger heeft een popsound in de lijn van artiesten als Harry Styles en Coldplay. 

Nieuwe Song
VR 2 SEP


Ilse DeLange - Willing

Binnenkort duikt Ilse DeLange de theaters in en zal, naast haar bekende hits, ook ruimte maken voor nieuw materiaal. Ongetwijfeld zal dan ook haar gloednieuwe song 'Willing' gaan spelen. Ilse zegt; Mijn nieuwe single 'Willing' is een liedje over nooit de geest verliezen om het nog een keer te proberen, om erin te duiken. Om altijd bereid te zijn een open hart te houden en alles te geven wat je hebt, steeds maar opnieuw en opnieuw''. Ilse schreef het nummer samen met de Niels Zuiderhoek, Matthijs van Duijvenbode en Matthew Crosby. Met de laatste van deze drie speelt DeLange overigens al jaren samen in The Common Linnets.

Nieuwe Song
VR 2 SEP


Raoul & The Wisemen - It's An Illusion

Raoul & the Wisemen is de formatie van Singer-Songwriter Raoul Wijsma. Melodische pop songs met een warme, heldere sound en een vleugje elektronica. Raoul onderzoekt en vraagt zich af: over de wereld om ons heen en onze eigen acties. Een tikje melancholisch, maar altijd hoopvol. Raoul & the Wisemen is nieuwsgierig, houdt van nieuwe mensen ontmoeten, reizen en vooral van een open blik. De nieuwe single 'It's An Illusion' is een ode aan de twijfel. Een elektronische pop song met een doorlopend synth pattern, reflecterend op een veranderende wereld en je eigen acties.

Nieuwe Song
VR 2 SEP