SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


Hans Grondel - Memories
Wat zijn jouw dromen, wat is jouw roeping, waar wordt je gelukkig van? Hans Grondel droomde van een carrière in muziek. Twijfel, onzekerheid, kiezen voor het veilige heeft hem er van weerhouden te gaan voor zijn droom. Omdat we niet voor altijd blijven leven en omdat hij wist dat hij spijt zou krijgen, besloot de 36 jarige kroegbaas achter de bar vandaan te stappen en zijn hart te volgen. Hij werkt harder aan zijn muziek dan ooit tevoren! Hans zingt over dromen najagen, liefde en geluk. Americana dat klinkt als een mix tussen Danny Vera en Waylon. Laat je meeslepen door het gitaarwerk en catchy melodieën. Bewust herinneringen blijven maken is het motto, voordat je het weet kan het allemaal voorbij zijn. In het lied blikt Hans terug op een aantal herinneringen. Maar hij kijkt ook naar de toekomst. Iedereen heeft wel eens het idee dat het leven voorbij flitst. Des te belangrijker is het om soms even stil te staan bij de herinneringen die we maken.

Nieuwe Song
VR 9 SEP


Ware - Seaside

Het Leidse WARE (afgeleid van de woorden hardware en software) werd geboren in 2018 en bestaat uit Bas van der Krogt, André van der Wolf en Eric Dietz. De mannen van WARE schrijven en produceren alle songs in eigen beheer. Naast muziek is video een belangrijk onderdeel in hun werk. De vorige single ‘Someday’ werd goed ontvangen en ook stonden de heren in het voorprogramma van Inge van Calkar. Nu is er dan de nieuwe single ‘Seaside’. Een fijne warme positieve popsong met een (na)zomerse feel. Seaside beschrijft het verhaal van een ontmoeting aan zee. Een gekoesterde herinnering aan een zomer waar je zonder weemoed aan terug denkt. Een moment voor altijd ingesloten. De sound van Seaside zou je kunnen omschrijven als ‘Chris Isaak on the Beach’ met hier en daar een vleugje Bowie. Gemixt door WARE, gemasterd bij Abbey Road in Londen. Tekst: Eric Dietz. Muziek: Bas van der Krogt, André van der Wolf en Eric Dietz. 

Nieuwe Song
VR 9 SEP


JP deKlerk - We Zijn Weg
JP deKlerk maakt al jaren Zeelandicana, grenzeloos klinkende muziek die geworteld is in Zeeland. De nieuwe single 'We Zijn Weg' is geïnspireerd door een mooie vakantiereis per trein maakte JP deKlerk dit vrolijke liedje. Geluid aan, zing mee, deel het en geniet ervan. Dit is 'We Zijn Weg'. Kees Den Hoed speelde de bas, Julia Marinissen maakte de mooie cover.

Nieuwe Song
VR 9 SEP


Merel - Feeling Of Love
Merel is een opkomend zangtalent en zingt de sterren van de hemel. Door haar unieke stemgeluid heeft ze direct haar eerste plaat kunnen tekenen bij het platenlabel Blanco y Negro music. Haar eerste single 'Feeling Of Love' heeft hoge verwachtingen door de heerlijke, nu disco sounds die erkent wordt door diverse radiostations. De tekst 'Feeling Of Love', geschreven door Simone Nijssen, gaat over twee mensen die elkaars wegen hebben gekruist en gevonden hebben in de muziek, en daar zijn wij heel dankbaar voor. Dit zijn de eerste stappen die Merel in haar zang carrière zet. 

Nieuwe Song
VR 9 SEP


Naharen & Josh Jayden - WHY

'WHY' is de tweede single van Naharen. Naharen is o.a. bekend van de R&B hit single ‘How Will I Know’ van Ebon-E. Wie nog niet van Naharen gehoord heeft, zal zijn naam en muziek niet zo snel meer vergeten na deze R&B Pop song 'WHY' gehoord te hebben. 'WHY' is een collaboration met Naharen zijn broer Josh Jayden. De stemcombinatie van Naharen en Josh Jayden in 'WHY' is vergelijkbaar met zout en honing. Door zijn creatief vermogen, onderscheid Naharen zich als artiest maar ook als muziek producer van de mainstream music. Dit kun je goed horen bij zijn eerste solo singel ‘My Jungle’ die vorig jaar verscheen. Hij is druk bezig met een album release en verschillende losse projecten waaraan hij momenteel werkt. Nederland zal nog veel van hem horen in de Urban scene aankomende periode.

Nieuwe Song
VR 9 SEP