SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


Lily Vine - 102 : 130 

Lily Vine is een echte creatieveling. Ze is 17 jaar oud en houdt van zingen, fitness, tekenen, fotograferen, design, brommer rijden en vliegen. Ze is Nederlands en woont sinds haar 6de in Zuid-Frankrijk met haar ouders en broer. Ze zit in het examenjaar van het VWO, dat hier de Lycée wordt genoemd. Lily Vine heeft haar eerste liefdeservaring achter de rug. Na het beëindigen van deze relatie heeft ze alle emoties die dit met zich meebracht van haar afgeschreven. Dit gebeurde in een nacht van 1.02 uur tot 1.30 uur; vandaar de titel van deze track. De volgende dag heeft ze de muziek erbij gemaakt. Een nummer met een lekkere beat waarin haar mooie stem en creativiteit goed tot uitdrukking uitkomen.

Nieuwe Song
VR 23 SEP


Delise - Om Je Heen

Afgelopen vrijdag 16 september kwam de nieuwe single van Delise uit getiteld ‘Om je heen’. Deze single schreef Delise samen met Elly Zuiderveld en staat op Delise’s nieuwste album ‘Ik Ken Je’. ‘Om Je Heen’ is een catchy poplied in een 80’s/90’s jasje. “Ik ben bij je, al word je meegesleurd door alles wat er rondspookt in je hoofd. Ik ben bij je, wat er ook gebeurt, je weet toch dat Ik jou dat heb beloofd.” Delise zegt: "Mijn nieuwe single 'Om Je Heen' gaat over de belofte uit Jesaja 41:10 die God doet om bij ons te zijn en met ons mee te gaan, waar we ook doorheen gaan. Het is een hoopvolle tekst die er aan herinnert dat we niet alleen zijn op onze goede, maar ook onze minder goede momenten.'' De single is te beluisteren op de online muziekplatforms en tegelijk is ook de lyric video verschijnen op YouTube. Dit najaar zal Delise samen met haar band op verschillende plaatsen in het land optreden: Zwijndrecht, Hoogeveen, Delfzijl en Urk. Voor info en tickets: www.delise.nl

Nieuwe Song
VR 23 SEP


Marike Jager - Truth

''Kun je hier ter plekke een liedje schrijven?'' Dat vroeg presentator Klaas Drupsteen aan Marike tijdens een televisie interview (zie foto hieronder). Marike pakte haar gitaar en al haar moed bijeen. Ze zaten middenin het bos. De eerste melodie die Marike binnenviel zong ze eruit. En hij vond het prachtig. En zo ontstond 'Truth'. Zomaar in dat moment. Klaas vroeg of het de leadersong van zijn programma 'Op Weg Naar Waarheid' kon worden. En zo geschiedde. Marike schreef de tekst over het thema waarheid. Vanaf zondag 2 oktober 2022 is 'Truth' 10 weken lang te horen op Omroep Gelderland in het programma 'Op Weg Naar Waarheid'. Op zondag 9 oktober 2022 zit Marike zelf in de uitzending.

Nieuwe Song
VR 23 SEP


Très Chic - Sterke Yerke

Het Leeuwarder partyduo 'Très Chic', bestaande uit Arnold de Jong en Frans van den Borg, brengt een nieuw lied uit over de 'Sterke Yerke', het  vlot waarmee de komende jaren onderzoek wordt gedaan naar de vervuiling van de oceanen. Het idee van het bouwen van een vlot werd al in 1974 in een koffiebar in Leeuwarden door 7 schoolkameraden besloten. Het eerste vlot bestond uit louter gerecycled materiaal. Later volgen, na veel avonturen, nog 2 versies. Met de 'Sterke Yerke 3' werd zelfs de Atlantische Oceaan overgestoken, maar deze tocht eindigde met een schipbreuk op Bonaire. Met de 'Sterke Yerke 4' willen dezelfde initiatiefnemers van weleer de aandacht vestigen op het gebruik en de gevolgen van plastic. Zij willen een wereld zonder plastic in de natuur en willen dat de fabrikanten, overheden en consumenten bewust worden van hun aandeel in de plastic vervuiling.   

Nieuwe Song
VR 16 SEP


Kinderkankerfonds - Bij Me

Vzw Kinderkankerfonds zegt het voor het eerst met muziek. Het liedje ‘Bij me’ vestigt de aandacht op de noden en zorgen die er zijn wanneer kinderen getroffen worden met kanker. De opbrengsten van het nummer gaan integraal naar de werking van vzw Kinderkankerfonds. Het idee voor het liedje ontstond op initiatief van Jeannine Mottart uit Tongeren (B), die in het verleden al acties op touw zette voor vzw Kinderkankerfonds. Ondanks dat kinderkanker uiteraard een zwaar thema is, probeert het liedje ook een positieve boodschap te brengen. Het liedje laat blijken dat moeder en dochter samen door deze moeilijke periode gaan, en dat het op het einde dan ook weer goedkomt met hen. Koen Meyvisch componeerde het nummer samen met enkele muzikanten uit het Belgische Genk waaronder ook Joyce Vanderhoydonck. Joyce nam een aantal jaar geleden deel aan 'The Voice Kids' en geeft momenteel les aan de zangacademie in Genk. Ze zong het nummer in samen met Jolien Smeers, een studente van haar.

Nieuwe Song
VR 16 SEP