SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


Hilde Vos – All These Years

'All These Years' is de eerste single van het aankomende album 'Home' dat begin november 2022 uit zal komen. Het gevoel is “bitter sweet”. Kon je soms nog maar even terug naar vroeger. Lekker onbezorgd dartelen door het dorp, de liefdevolle knuffels van je moeder nog een keertje voelen. Terug denkend aan dat onbezorgde gevoel van vroeger laat je even thuis komen. Hilde schreef het nummer 'All These Years' zelf en werkte het uit, samen met haar bandleden. Ze namen het op in de muzikale keuken van NEO Music en overgoten het daar met een heerlijk Country & Americana sausje. Ook werd er afgelopen zomer een videoclip gemaakt bij dit nummer welke eind oktober te zien zal zijn op het YouTube kanaal van Hilde Vos.

Nieuwe Song
VR 21 OKT


Jeroen Kramer - Geweermanbaas (ft. Carel Kraayenhof)

Dit keer geen opzwepende ritmes, geen lichtvoetige knipoog, maar een melancholieke aanklacht tegen oorlog - sober begeleid door slechts een gitaar en de dromerige klanken van Carel Kraayenhofs bandoneon: 'Geweermanbaas'. Bloederige slagvelden of smeulende woonwijken komen in het lied niet voor – het beschrijft juist het tegenovergestelde: jonge mensen met toekomstdromen, de dokter en de groenteboer aan het werk, familieleven – het alledaagse bestaan in al zijn vanzelfsprekende schoonheid. 

Nieuwe Song
VR 21 OKT


Mariusz - It Ljochtskip

Mariusz (Marius de Boer) zijn leven draait om muziek. Hij boekte regionaal succes met de Friese band Reboelje. Tourde met z'n friestalige muziek door Polen en Frankrijk. Richtte zijn eigen platenlabel op. Diverse muziektheaterprojecten waren spraakmakend, waaronder de 'Brulloft' en 'Swart Langstme' Mariusz schrijft melodieuze pop- en rocknummers met universele friestalige teksten. 'De Nacht Wachtet' was het laatste album dat door Mariusz en de Muzikanten werd uitgebracht. Mariusz werkt nu aan een nieuw solo-album samen met producer Nico Outhuijse (drummer van de Kast) dat in juni 2023 zal uitkomen. 'It Ljochtskip' is de nieuwe single die nu uitkomt: Thema van het nummer: "klaar zijn om opgehaald te worden om naar die mooiere wereld te kunnen vertrekken, maar dan toch besluiten om niet te vertrekken en bij je geliefde te blijven". Er is zowel een Friese lyrics clip als ééntje met een Nederlandse vertaling op YouTube te vinden.

Nieuwe Song
VR 21 OKT


Vaart - Lied Van De Hoop

De mannen van de band Vaart maken liedjes die ergens over gaan, in het Nederlands. Na ruim 20 jaar ervaring in het covercircuit besloten ze dat er meer is dan liedjes naspelen. Sindsdien maakt Vaart liedjes met eigen muziek en teksten met een hart. Natuurlijk miste de band in de coronaperiode de verwondering en het applaus van haar publiek, maar inspiratie voor nieuwe liedjes bleef komen. Inmiddels schreef de band al ruim 35 eigen nummers waarvan er dit jaar 11 op het eerste album verschijnen. De album-presentatie was op zaterdag 22 oktober 2022. De eerdere singles 'Nooit Meer Hetzelfde', 'Te Waar Om Mooi Te Zijn' en 'Alles Beweegt' werden al gedraaid op vele regionale radiostations. De aanhang van Vaart groeit maar door en zal zeker nog verder toenemen na de release van deze nieuwe single: Lied van de Hoop. Een heerlijke nummer met een positieve tekst dat opnieuw een groot publiek zal aanspreken en waardoor de fanbase ongetwijfeld verder zal uitbreiden. De studiotechniek was in handen van Bo Meskers, het mixen kwam voor rekening van Theo Vogelaars (ex. Trockener Kecks) het nummer is door Attie Bauw gemasterd.

Nieuwe Song
VR 21 OKT


Lara Millaa - Colors

In het jaargetijde herfst waar iedereen het altijd heeft over de mooie kleuren die je ziet in de natuur, komt Lara Millaa met haar nieuwste single 'Colors'. Kan je een vervelende of nare gebeurtenis achter je laten en het heft in eigen handen nemen? Hang je de slingers weer op en maakt het grijze plaats voor een kleurenexplosie die je zelf kiest? Wat zou jij kunnen of doen?In haar nieuwe single 'Colors' zingt Lara Millaa over het kleuren van je leven, over het heft in eigen handen nemen en van daaruit de rest van je leven te kleuren met de kleuren die jij kiest! Lara is een jonge artiest uit Drenthe die zelf nog aan het begin van haar leven staat. Een leven die ze zelf nog mag en kan gaan kleuren…

Nieuwe Song
VR 21 OKT


PLATFORM FOR SINGER-SONGWRITER TALENT
WE ARE LOOKING FOR GREAT SONGS - I WANT YOUR SONG !