SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. DE LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


Amina - Gebruiksaanwijzing

De Utrechtse Singer-Songwriter Amina Sahli heeft anderhalf jaar lang veel liedjes geschreven en hard gewerkt. Dit heeft geresulteerd in de nieuwe single 'Gebruiksaanwijzing'. Haar track is een ode aan alle mensen die ze lief heeft en soms kan teleurstellen als haar sociale batterij op is. Amina was als kind al bezig met zang, dans en acteren, maar pas in haar tienerjaren begon zij de gitaar te bespelen en liedjes te schrijven. Na een korte studie songwriting in Denemarken, vond ze haar weg terug naar Nederland waar ze op het conservatorium in Rotterdam aangenomen werd. Ze maakt muziek waarbij ze geïnspireerd is door Adele en Amy Winehouse, maar ook Alessia Cara en Billie Eilish. Haar zang- en melodielijnen, met productie-invloeden uit de hiphop in een popjasje, gaan gepaard met pakkende en eerlijke teksten die de luisteraars even stil laten staan bij het leven en de obstakels die ieder mens daarin tegenkomt. Balancerend tussen ‘attitude’ en kwetsbaarheid, weet Amina goed onder woorden te brengen hoe haar generatie zich voelt en doorbreekt ze ‘het perfecte plaatje’ waar iedereen aan lijkt te moeten voldoen in de huidige maatschappij. Recent was ze bij de Belgische tour van Meau mee als supportact, en ook begin december zal zij nogmaals meegaan.

Nieuwe Song
VR 28 OKT


YUKI ft. Linde Schöne - Utrecht Centraal

Een liefdjesverhaal dat herbegint op Utrecht Centraal. Daarover zingen YUKI en Linde Schöne op hun nieuwe single. Het nummer is een melodische lovesong die gaat over het weerzien van een oude geliefde. Dat de twee een duet uitbrengen, is vooral een wens geweest van YUKI. "Toen ik voor het eerst het werk van Linde hoorde, was ik direct verliefd op haar sound. Ik moest en zou met haar schrijven!" Utrecht Centraal is een liedje van twee Singer-Songwriters die gingen samenwerken uit liefde voor de muziek.’ Eerder deze maand bracht Linde Schöne nog het album 'Teugels' uit. 
https://open.spotify.com/

Nieuwe Song
VR 28 OKT


Jack & Janis - While You Are Sleeping

De nieuwe single van Jack & Janis heet 'While You Are Sleeping'. Jack & Janis blazen nieuw leven in nummers van oude rasartiesten. Met een gloednieuwe 1,5 durende show compleet met licht, geluid en lasers zijn Jack & Janis klaar om de grotere podia in de Benelux te veroveren. De show is opgebouwd vanuit jarenlange ervaring en gewaardeerde samenwerking met de techniekcrew van Diko Pro. De combinatie van eigen repertoire en bekende meezingers zorgt voor veel gezelligheid, sfeer en bovenal een swingend publiek. Jack & Janis laten optreden voor jouw publiek Van restaurant tot theater en van lokale festivals tot muziek op het plein. Dit duo maakt er overal een feestje van. Met een repertoire dat vaak gewaardeerd wordt door liefhebbers van BZN, The Cats en ABBA is het een show die breed inzetbaar is. Van ballads tot up-tempo nummers; alles komt voorbij. De show zal starten in 2023, maar is NU al te boeken! Staat er bij jou dus al een dag vol gezelligheid in de agenda, maar wil je graag nog een muzikale knaller toevoegen? Dan kunnen Jack & Janis wel eens zijn waar jij naar op zoek bent. De show wordt doorlopend aangevuld met nieuwe (eigen geschreven) nummers en blijft hierdoor altijd de aandacht trekken.

Nieuwe Song
VR 28 OKT


Mart Hoogkamer - Mijn Oranje Hart

De WK-koorts stijgt en daarom is het de hoogste tijd voor een nieuwe Oranje-voetbalvolkslied! De songwriters en producers Manfred Jongenelis en Carlo Rijsdijk zijn winnaar geworden van het SBS6-programma 'I Want Your Song'. In een speciale SBS6 WK-special van 'I Want Your Song' ging SBS6 op zoek naar het lied dat we uit volle borst mee gaan zingen! Zes Nederlandse songwriters schreven speciaal voor deze gelegenheid een Oranje-lied. In de studio pitchde ze hun lied één voor één onder begeleiding van de live band aan Mart Hoogkamer en het publiek. Zanger Mart Hoogkamer zal het door het duo geschreven nummer 'Mijn Oranje Hart' deze week uitbrengen met daarbij een videoclip. Snelle presenteerde wederom weer het songwriter programma. Pascal Redeker pitchde het winnende lied 'Mijn Oranje Hart' tijdens de live-uitzending in de studio!

Nieuwe Song
VR 28 OKT


Hein Augustijn, Jelske, Hans Keuper, Gerard van Maasakkers en Leon Moorman - Van Hier

‘Van hier' is een samenwerking tussen Hein Augustijn, Hans Keuper, Gerard van Maasakkers, Leon Moorman en Jelske Wilmer. Artiesten uit verschillende delen van Nederland (de Achterhoek, Drenthe, Limburg en Noord-Brabant) met verschillende muzikale achtergronden. Een divers gezelschap, kortom, van zowel gerenommeerde artiesten als relatieve nieuwkomers, die één ding met elkaar delen: een liefde voor de eigen taal en streek. Ze zijn allemaal 'van hier'. 'Van hier' is een ode aan thuis. Hein Augustijn over de ontstaansgeschiedenis: ‘Ik heb het nummer in eerste instantie geschreven over het Brabantse platteland waar ik ben opgegroeid, maar toen ik het aan het opnemen was, kreeg ik het gevoel dat het deel was van een groter verhaal. Het gaat over je ergens thuis voelen en dat is natuurlijk iets universeels. Zo ontstond het idee om het nummer met meerdere zangers uit verschillende delen van het land op te nemen. Ik heb het aan verschillende muzikanten voorgelegd en de reacties waren meteen erg enthousiast.’ Uiteindelijk hebben Hein Augustijn, Hans Keuper, Gerard van Maasakkers, Leon Moorman en Jelske Wilmer het nummer ingezongen, waarbij iedere zanger in de eigen taal en met eigen woorden een deel van het nummer voor rekening heeft genomen. Het werd een nummer in het Drents, Limburgs, Achterhoeks en Brabants. En het resultaat laat zien dat hetgeen wat ons verschillend maakt ons eigenlijk juist verbindt: we zijn allemaal ergens thuis. 'Van hier' is voor het grootste deel opgenomen in Studio Silvester in Utrecht (met uitstapjes naar Gent, Venlo en Doetinchem). Op het nummer spelen Harry Hendriks (gitaar en accordeon) en Robert Driessen (bas en drums) mee. Erik Spanjers (Normaal, Aafke Romeijn) tekende voor de productie en techniek. Rond het nummer wordt -naast een videoclip- ook een mini-documentaire gerealiseerd, die in december 2022 zal uitkomen. In deze documentaire wordt de artiesten gevraagd waarom ze in streektaal zingen en wat ‘hier’ voor hen betekent. De regie van de videoclip en documentaire is in handen van Martijn Kuijten (eerder o.a. videoclips voor JW Roy & Ad van Meurs). 

 

Nieuwe Song
VR 28 OKT


THE LATEST IN SINGER-SONGWRITERS MUSIC