SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. DE LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


Flemming & Emma Heesters - Doodbang

De populaire Nederlandse artiest Flemming lanceerde zijn nieuwe track 'Doodsbang'. Samen met Emma Heesters heeft hij dit keer een andere aanpak gebruikt, een nummer met een wat lager tempo aldus zijn eerste luisteraars. De samenwerking tussen Heesters en Flemming komt niet geheel onverwachts, er werd al eerder gespeculeerd dat er een samenwerking aan zat te komen. En met één nieuwe track is het niet gedaan, in hetzelfde uur lanceert Flemming afgelopen vrijdag ook een nieuwe single, "Plaatje Van Jou" heet zijn single. De stijl van zijn videoclips lijken afwijkend van zijn vorige aanpak, volgens velen vanwege zijn nieuwe album. Hoe Flemming in de toekomst zijn muziek uit gaat brengen is nog onduidelijk.

Nieuwe Song
VR 4 NOV


Flemming - Plaatje Van Jou

Flemming kwam deze vrijdag met zijn nieuwe single ''Plaatje Van Jou''. In een relatief klein jaar is de Brabantse hitsensatie Flemming uitgegroeid tot één van de populairste namen van de nieuwe generatie Nederlandse artiesten. Na vier succesvolle singles vindt hij het tijd voor een album. Daar moet natuurlijk het een en ander over losgelaten worden. Flemming doet dat in Hotel Arena in Amsterdam, de stad die model heeft gestaan in het liedje dat hem direct naar de top heeft gebracht. Flemming schreef eerst liedjes in het Engels en was op advies van zijn manager Nederlandstalige songs gaan maken. Flemming zegt;  "Toen ik drie jaar geleden nog in het Engels schreef, hield ik me meer bezig met house. Maar op een gegeven liep ik een beetje vast. Ik had minder inspiratie. Door de overstap naar Nederlandstalig ben ik weer helemaal verliefd geworden op het schrijven van liedjes. In het Engels zit je vaak aan Google Translate vast, omdat het je moedertaal niet is. En in het Engels is het moeilijker om ‘eigen’ te zijn. Het voelde al snel als een Ed Sheeran 2.0. Nu merk ik dat er soms al wordt gezegd dat een liedje een typische Flemming-sound heeft. Dat is natuurlijk wat je wilt als artiest."

Nieuwe Song
VR 4 NOV


Flemming - Jij Hoort Bij Mij

De nieuwe single van Flemming heet 'Jij Hoort Bij Mij'. Flemming  (echte naam Flemming Freddie Viguurs) is frisse, catchy Nederlandstalige pop met een creatieve productie en gevatte teksten. Met zijn vocals op de hit ‘Miss You’ (Tungevaag, Sick Individuals, MARF) stond Flemming 14 weken in de Nederlandse Top 40 en in de hitlijsten van verschillende landen in Europa én de Verenigde Staten. Vernoemd naar de zanger van Queen is het geen wonder dat Flemming al van jongs af aan actief is in de muziekindustrie, o.a. als singer-songwriter verscheidene bands. In 2019 releasde de zanger zijn Engelstalige debuutalbum. Een jaar later maakt Flemming als soloartiest definitief de keuze voor het Nederlands. Flemming stond eerder al in het voorprogramma van Suzan & Freek en Teske de Schepper, op Eurosonic Noorderslag en Pinkpop.

Nieuwe Song
VR 4 NOV


Maan ft. Goldband - Stiekem

Maan en Goldband sloegen de handen ineen en brachten de single ‘Stiekem’ uit, een mysterieus liedje dat gaat over een geheime spanning tussen twee mensen en het verlangen naar elkaar. Het nummer wordt visueel bijgestaan door een spraakmakende clip geregisseerd door Véras Fawaz. Maan zegt; “Dit nummer wordt toegevoegd aan mijn nieuwe album ‘Leven’ en is dan ook één van mijn favorieten. Ik denk dat dit een hele mooie mix is van onze sound. Een samenwerking met Goldband stond hoog op mijn lijstje en ik kan dan ook niet wachten om samen de festivals plat te spelen met dit nummer”. De Haagse popsensatie Goldband, bestaande uit drie ex stukadoors Karel, Milo en De Het Boaz, was dé festival act deze zomer. Zo braken ze vakkundig de podia van Lowlands, Pukkelpop, Down the Rabbit Hole en Rock Werchter af en verkochten ze binnen no-time 3x de AFAS live uit. De nieuwe single 'Stiekem' is hun eerste release sinds het in de zomer van 2021 uitgebrachte debuutalbum Betaalbare Romantiek.

Nieuwe Song
VR 4 NOV


S10 ft. Froukje - Zonder Gezicht

Na de single ‘Zonder Gezicht’ doen ze het samen nog een keer! S10 en Froukje hebben wederom samen een single opgenomen: ‘Nooit Meer Spijt’. De twee speelden het nummer voor het eerst samen tijdens Froukje’s show op Lowlands in augustus 2022. Tegenover Wijnand, DJ bij 3FM, legde Froukje uit hoe de song tot stand kwam. “Ik had het refrein in een sessie gemaakt, maar niks meer mee gedaan. Toen is S10 ermee verder gegaan omdat ze het vet vond. Dat vond ik alleen maar fijn omdat het daardoor nog een soort purpose kreeg. En Stien en ik zien elkaar gewoon heel veel dus dat soort dingen gaan dan heel organisch.” De single ‘Nooit Meer Spijt’ staat ook op nieuw verschenen album ‘Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt’ van Stien den Hollander.

Nieuwe Song
VR 4 NOV


THE LATEST IN SINGER-SONGWRITERS MUSIC