SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. DE LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


Daniel Nolet - You

De nieuwe Live Video van 'You' van Singer-Songwriter Daniel Nolet is deze week uitgekomen! ''You, there you are.. and there will always be a You..'' Daniel Nolet wisselt dansbare gitaarpop af met ambachtelijke Songwriter-songs, zijn vierkoppige live formatie barst van de energie. Balancerend tussen de Arctic Monkeys en James Bay raakt Nolet met gevatte teksten over onderwerpen die er toe doen. Na flinke support van onder meer Songland.NL, Leo en Giel van Radio 2 op de debuutsingle 'Go Back' volgt begin 2023 het debuut album! Misschien komt de naam Daniel Nolet je bekend voor. Joshua van Chef’special is namelijk Daniel's grote neef! 

Nieuwe Song
VR 13 JAN


Elske DeWall - I See You

De nieuwe single van Singer-Songwriter Elske DeWall heet 'I See You'. Deze week verscheen de nieuwe muziekvideo. De boodschap 'I See You'.  Inspiratie voor 'I See You' kreeg Elske nadat ze uitgenodigd was om in Roemenië de daar aanwezige Nederlandse militairen een hart onder de riem te steken. Mannen en vrouwen die maanden lang van huis zijn en daarom gezin, familie en vrienden moeten missen. Eenmaal terug in Nederland schreef Elske het nummer ‘I See You’, samen met Davina Michelle en Sebastiaan Brouwer. Elske zegt “Het nummer heb ik geschreven voor iedereen die iemand mist, voor even of voor altijd.”

Nieuwe Song
VR 13 JAN


Spaan - Vulkaan

Singer-Songwriter Erwin Klee is de frontman van Spaan, hij staat samen met zijn levenspartner Karla op de bühne. De groep maakt gloednieuwe muziek, met een hele duidelijke knipoog naar de jaren 80. Het liedje 'Vulkaan' gaat over de mysterieuze aantrekkingskracht die een vrouw kan hebben, die onbereikbaar is maar je aantrekt als een vulkaan.  Het nummer lijkt moeiteloos aan te sluiten bij een golf van jaren-80 geïnspireerde hits die momenteel de hitlijsten domineren. Erwin Klee, werd geboren als Erwin Kleverlaan in 1970 in Utrecht. Op jonge leeftijd was hij al geïnteresseerd in muziek. Hij ontdekte al vrij snel dat hij muzikaal was en werd op 14-jarige leeftijd zanger van een doe maar cover band. In 2005 kwam hij in aanraking met nieuwe muzikanten en werd zanger van de Katwijkse Rock & Roll band “Smokestagg”. Na anderhalf jaar repeteren kwam er een optreden, dit was de eerste ervaring in een volle zaal. Dit was zo indrukwekkend dat hij besloot dat dit de plek was waar hij wilde staan, mensen entertainen. Omdat de band verder niet geïnteresseerd was in optredens, besloot hij om mee te gaan doen aan talentenjachten om zo meer podium ervaring op te doen. Hierdoor kwam hij in 2007 in aanraking met Bart de Graaf en deed mee aan een benefiet optreden bij de BNN studio’s. Na deze ervaring kreeg hij de kans om muziek te gaan maken op een hoger niveau. Klee begon vanaf dat moment aan het schrijven van eigen nummers. 

Nieuwe Song
VR 13 JAN


Benny Sings - Young Hearts

Deze week is de nieuwe single ‘Young Hearts’ van Benny Sings uitgekomen en de officiele video. Dit is de derde single van zijn aanstaande album dat dit jaar uitkomt, waarop Benny Sings een samenwerking met producer Kenny Beats heeft opgezocht. Op ‘Young Hearts’ is tevens Remi Wolf te horen. De single is onder andere nu te beluisteren op Spotify. Tim van Berkestijn, beter bekend onder zijn artiestennaam Benny Sings, is een Nederlandse popmuzikant, Singer-Songwriter en producer. Sinds 2003 heeft hij negen studioalbums uitgebracht, waaronder zijn meest recente album, Beat Tape II uit 2021 op Stones Throw Records.

Nieuwe Song
VR 13 JAN


Naaz - Never Have I Ever

De Nederlands-Koerdische Singer-Songwriter Naaz uit Amsterdam kondigde vorige week al de komst van haar debuutalbum 'Never Have I Ever' aan. Ze schreef dit heel persoonlijk album nadat ze zich twee jaar geleden terugtrok uit de muziekwereld. In 2014 deed Naaz als zestienjarige mee aan Holland’s Got Talent, maar haar bekendheid stamt van haar single 'Words' die twee jaar later uitkwam. Vanaf dat moment groeide ze enorm snel. Naaz bracht twee ep’s uit waar ze verschillende prijzen voor won, toerde solo en mee in Europa als voorprogramma van Melanie Martinez. Maar na al haar succes, stopt ze begin 2020 met muziek. Het bleef een lange tijd stil, tot 27 mei 2022. Daarna verschenen de singles 'Sad Violins', het ingrijpende Koerdische nummer 'Azadî' - dat op #1 stond als beste nummer van 2022 in Apple Music Nederland - en 'Daughter'. In Nederland gooit ze heel wat hoge ogen op. Zo bracht ze haar singles 'Sad Violins' en 'Azadî' live in de talkshow 'Khalid & Sophie', deed ze een interview voor VICE en was ze het boegbeeld van de #openup campagne van 3FM, waarin ze openlijk praat over mentaal welzijn. Onlangs verschenen een diepte interview van 12 pagina's samen met een fotoshoot in de Nederlandse editie van Vogue. De nieuwe titeltrack van het nieuwe album kun je hier beluisteren en is er een met een verhaal. Luisterend zou je misschien denken dat Naaz dit schreef tijdens haar break-up, maar niks is minder waar. Naaz vertelde dat ze dit nummer schreef en daarna pas zeker wist dat ze het uit moest gaan maken. Dit feitje, in samenwerking met Naaz’ raspy stem, maakt 'Never Have I Ever' nog schrijnender dan het al voelde. Al klinkt het als een moeilijke en pijnlijke beslissing, het nummer lijkt ook een positieve kant te hebben. Naaz kiest voor zichzelf. Ze kiest niet voor veiligheid, maar voor risico nemen.

Nieuwe Song
VR 13 JAN


THE LATEST IN SINGER-SONGWRITERS MUSIC