SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. DE LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


Nieuwe Songs
VR 24 JUN


Rochelle - Ocean

De 30-jarige Nederlandse Singer-Songwriter Rochelle Perts groeide op in Helmond. Ze zat op kamers in Eindhoven waar ze een MBO-opleiding via het ROC Eindhoven aan het Rock City Institute volgde. In 2007 deed Rochelle auditie bij het 4e seizoen van 'Idols'. In 2011 won Rochelle bij het tv-programma 'X Factor'. Deze week verscheen haar nieuwe single 'Ocean''. 10 jaar geleden piekte haar single 'No Air' (een cover van Jordin Sparks) op nummer 1 in de Nederlandse Hitparade. De single 'Shotgun' die 8 jaar geleden wereldwijd alle records brak is Rochelle's grootste wapenfeit! 'Shotgun' werd geschreven door Rochelle samen met Cimo Fränkel, geproduceerd door Yellow Claw en uitgebracht door Spinnin' Records. De single bevat beats zo hard als staal! Gecombineerd met Rochelle's warme maar edgy geluid!


Nieuwe Song
VR  24 JUN


MSKNS (Nathalie Meskens) - You Knocked Down My Walls

De 40-jarige Vlaamse actrice, presentatrice en Singer-Songwriter Nathalie Meskens slaat een nieuwe weg in! Ze gaat voluit voor haar zangcarrière met de release van haar allereerste solo single. Nathalie zegt; "Het zelfgeschreven 'You Knocked Down My Walls' is een ode geworden aan 'Nadim', mijn lief en de vader van mijn twee kinderen”. Zo discreet als Nathalie normaal in de media is over haar relatie, zo openhartig zingt Nathalie nu in het Engels over de man die haar in één avond heeft betoverd, het moment waarop ze de liefde van haar leven en vader van haar kinderen ontmoet. Het is de titeltrack en voorloper van haar album ‘You Knocked Down My Walls', dat volgend jaar uitkomt. Hoewel Nathalie jaren geleden voor een acteeropleiding koos, bleef muziek altijd één van haar passies. In liedjesteksten schrijven vond Nathalie een uitlaatklep.

Nieuwe Song
VR  24 JUNGio - Niemandsland (Herboren)

Singer-Songwriter Gio voelt zich Herboren met zijn nieuwe en eerste Nederlandstalige popalbum 'Herboren’. Het is Gio’s eerste Nederlandstalige popalbum en bevat elf liedjes, waaronder zijn hits 'Een Ander (ft. Van Den Hil)', 'En Dat Weet Je' en 'Als Je Huilt'. Zes tracks van het album haalden al de playlist van 100%NL, waarvan er één uitgeroepen is tot ‘De Hit van 100’ en zijn recente zomerse single 'Kwijt' is uitgeroepen tot ‘Barry’s Beste’ op 100%NL. Eerder stond Gio al een maand lang in the picture op 100%NL in ‘De Spot’. Het album heet ‘Herboren’ omdat Gio zich herboren voelt sinds hij naast zijn succesvolle carrière in de R&B en festivalmuziek, de Nederlandstalige popkant is opgegaan. Het album staat daarom in het teken van Gio vanaf zijn geboorte en hoe hij opgroeide met muziek, als zanger, rapper en gangmaker. Bekijk de documentaire!

Nieuwe Song
VR  24 JUNNoa Lauryn & Benjamin Fro  - Summer In Amsterdam

‘Summer in Amsterdam’ is vanaf nu overal te beluisteren. De 1e single van het Zomerproject van Benjamin Fro en Noa Lauryn is een ode aan zorgeloze zomerdagen in de hoofdstad. Het is de soundtrack voor aankomende zomer, ongeacht of je een biertje op het terras doet, aan het bbq’en bent in het park of danst op een festival. De release is deze week gevierd met een intieme uitverkochte show bij De Ceuvel in Amsterdam. Een optreden dat als startschot geldt voor de tour die de formatie langs verschillende festivals en strandtenten in Nederland en Duitsland brengt. Op 24 juni 2022 komt de volledige EP ‘Remember Summer’ uit. Naast ‘Summer In Amsterdam’ zullen hier nog vier tracks opstaan. De EP bevat samenwerkingen met .multibeat en de Zuid-Afrikaanse rapper Jitsvinger. Beluister hier 'Summer in Amsterdam'.


Nieuwe Song
VR  24 JUN


Willem Reijntjes - Political Mess

De nu 20-jarige Singer-Songwriter Willem Reijntjes schreef al veel teksten, maar zet deze nu ook op muziek. Zijn liedjes zijn Engels- en Spaanstalig in de genres Pop en Latin pop, met een vleugje Electronic Dance Music. Zijn eerste single heet 'Political Mess' en gaat over de ontwrichte hedendaagse politiek op wereldwijd niveau. Een serieuze boodschap dus. 'Poltical Mess' is vooral toch ook een lekker geproduceerd catchy popdance liedje met een mooie melodie een en een pakkend refrein! Willem hoopt op acceptatie, respect en vrede op de hele wereld, niet meer en niet minder. Op dit moment is Willem bezig met het opnemen van zijn tweede én derde lied met een serieus onderwerp met als doel een stereotyperend beeld weg te halen, hint; Colombia. En de ander gaat over een persoonlijke ervaring (Nederlandstalig). 

Nieuwe Song
VR  24 JUNMarinke - Woman Of Stone

Singer-Songwriter Marinke maakt folk pop muziek met een Keltische sfeer. Ze houdt van wonderen en mysteries. Marinke geeft veel om de natuur en verlangt naar vrijheid en avontuur. Ze heeft een Keltische geest, houdt van wonderen, de fantasiewereld en de mysteries van de oude tijden. Je hoort het in haar muziek. Soms vrolijk, soms melancholisch, altijd vol hoop. Marinke schijnt gewoon een positief licht in deze wereld. Haar nieuwe single 'Woman Of Stone' ontstond tijdens de 'Dutch Comic Con'. Hier speelde Marinke een levend standbeeld. Zodra ze tot leven kwam, begon ze te zingen. Een zelfgeschreven liedje over een stenen standbeeld. Met de jaren is het nummer flink veranderd, tot de versie die het nu geworden is. Rondom de 'Woman Of Stone' hangt een groot mysterie. Beluister hier de tekst van haar nieuwe single!

Nieuwe Song
VR  24 JUNElisabeth Hope - Today I Started Loving You Again

Elisabeth Hope (Elisabeth Boersema, roepnaam Esther) komt oorspronkelijk uit Groningen en woont al twintig jaar in Klazienaveen (Drenthe). In aanloop naar haar CD die in het najaar van 2022 uitkomt, brengt de Nederlandse Country Singer-Songwriter haar eigen versie uit van 'Today I Started Loving You Again'. Ze nam deze plaat op in de studio van NEO Music in Bovensmilde. Het nummer, geschreven door Merle Haggard en Bonnie Owens, is nooit meer uit Elisabeth's gedachten gegaan. Haar stem, die je soms doet denken aan Emmylou Harris, neemt je mee in het liefdesverdriet wat een mens kan hebben. Hoe ga je ermee om en hoe kom je er vanaf? Vanaf nu is de nieuwe single 'Today I Started Loving You Again' te beluisteren op verschillende digitale platformen. Beluister de single ook via www.songland.nl


Nieuwe Song
VR  24 JUN


Elisa - De Dag Dat Jij Verscheen

Deze week verscheen een nieuwe song van de Nederlandse Singer-Songwriter Elisa van Dolderen (Elisa) en heet 'De Dag Dat Jij Verscheen'. Elisa zegt; "Ik was zwanger van ons zoontje. En ik vroeg me af, hoe kan ik ooit zoveel van een tweede kindje houden, als dat ik al doe van ons eerste kindje? Rami gaf met zijn geboorte het antwoord zelf al. Dit is een persoonlijk liedje voor mij. Ik zing het elke dag op zijn verzoek, alleen dan met hoe het noemt; ''Hoe je lacht hoe je huilt...''Dit is; 'De Dag Dat Jij Verscheen'." Elisa maakt Nederlandstalige liedjes met een boodschap. Elisa, voorheen 'Puur Project Mama' schrijft o.a. liedjes over het moederschap. De inspiratie haalt ze uit eigen ervaring, maar ook van andere moeders. Daarnaast schrijft Elisa songs en teksten voor andere artiesten en vertaalt teksten. Beluister hier dit nieuwe prachtige lied!


Nieuwe Song
VR  24 JUN


Teddy Ortanca - Niet Te Laat

Deze week verscheen de nieuwe single 'Niet Te Laat' van de talentvolle Teddy Ortanca met een toffe nieuwe clip! De Nederlandse Singer-Songwriter Teddy Ortanca is pas 13 jaar en heeft nu al een behoorlijke showbizzcarrière. De uit Vlaardingen (Zuid-Holland) afkomstige Teddy speelde in musicals, deed mee aan 'Kinderen voor Kinderen' en behaalde vorig jaar een derde plaats in het 'Junior Songfestival'. Teddy's liefde voor muziek begon al op zijn zevende toen Teddy op musical-les ging. Hij wist wat hij wilde; zingen, dansen en acteren. Van de plaatselijke muziekschool ging Teddy naar het Hofpleintheater in Rotterdam en daar kreeg Teddy de smaak echt te pakken. Hij kreeg onder meer de rol van 'Kruimeltje', zijn eerste optreden, maar ook de rol van 'Brammetje' in de musical 'Ciske de Rat'. Beluister hier de nieuwe single!


Nieuwe Song
VR  24 JUN


Rolf Sanchez - Wat Is Geweest

Na lang wachten heeft de 30-jarige in Ede geboren Dominicaans-Nederlandse Rolf Sanchez (Roelof Wienk) eindelijk zijn eerste album uitgebracht. 'Mi Viaje' is een plaat die zowel Spaanstalige als Nederlandse songs bevat. Eén van de Nederlandse liedjes heet 'Wat Is Geweest'. Deze song schreef Rolf speciaal voor zijn vader. Rolf zegt; "Ik vertelde mijn producer Andy Clay dat ik een liedje wilde maken voor mijn pa. Mijn pa is namelijk degene geweest die altijd achter me heeft gestaan. We schreven een ballad in het Spaans, maar die was eigenlijk meer aan mijn moeder gericht omdat ze Dominicaanse is. Ik heb hem toen naar Songwriter Catalina Schweighauser gestuurd en haar gevraagd om er samen een Nederlandse versie van te maken. Dat is uiteindelijk dit liedje 'Wat Is Geweest' geworden." Beluister de nieuwe single hier!

Nieuwe Song
VR  24 JUNFloor Jansen - Storm

'Storm' is de tweede nieuwe solosingle van, de frontvrouw van 'Nightwish', de Nederlandse Singer-Songwriter Floor Jansen. De video van 'Storm' is opgenomen in Helsinki (Finland) en werd geregisseerd door Sami Joensuu. Ook kwamen er meer dan zeventig 'FloorWorld' fans langs om de menigtescènes van deze video op te nemen. Floor zegt; "Bedankt aan iedereen die er was en aan deze video heeft meegewerkt. En natuurlijk hoop ik dat jullie allemaal genieten van 'Storm' en het aan je verzameling toevoegt!'' Floor maakte eind maart al veel indruk met haar solo track 'Fire'. Op Storm pakt Floor het muzikaal gezien wat rustiger aan. Toch zit er zeker tekstueel behoorlijk wat kracht in de nieuwe single. 'Storm' bouwt richting het einde op naar een krachtige climax. Beluister en bekijk de nieuwe single 'Storm' via Songland.

Nieuwe Song
VR  24 JUNLeon Moorman - Kop D'r Veur

'Kop D'r Veur' is de titel van de nieuwe single van Singer-Songwriter Leon Moorman. Vanuit een impuls begon Leon met het schrijven van muziek in zijn streektaal, door in eerste instantie eens mee te willen doen aan het Drents Liedjesfestival in 2018. Zijn inzending ‘Naor Huus’ behaalde de finale en betekende niet veel later de start van een solo carrière. Er bleek veel aandacht voor zijn Drentse single te zijn. Leon besloot het jaar erop opnieuw mee te doen aan het Drents liedjesfestival met het lied 'Knooin'. Met dat lied pakte hij de winst op het Drents Liedjesfestival 2019. Toen duidelijk werd dat Leon definitief voor een solo carrière zou gaan, werd er al gauw veel geschreven, zo ook tijdens een periode in Zweden waar Leon met een groepje muzikanten toe werkte naar zijn debuutalbum ‘Knooin’. Beluister hier zijn allernieuwste single 'Kop D'r Veur'.

Nieuwe Song
VR  24 JUNIr Sais, Farina, Konshens - Flauta

Irgwin Placido Sluis, beter bekend als Ir-Sais, is een Nederlandse artiest en Singer-Songwriter afkomstig uit Bonaire. Zijn nieuwe single heet 'Flauta'. Irgwin werd geboren op het Caribische eiland Bonaire. Zijn interesse in muziek begon toen hij nog maar 7 jaar oud was. Irgwin zegt; "Ik heb nooit muziekschool gevolgd, maar toch kan ik veel verschillende instrumenten bespelen. Na mijn verhuizing van Bonaire naar Nederland in 2009 begon ik verschillende albums uit te brengen via zijn eigen label Placido." In 2019 trok zijn song 'Dream Girl' de aandacht van DJ LY Prod uit Parijs die het nummer op zijn Instagram gebruikte. Het ging meteen viraal en inspireerde de 'Dream Girl' TikTok-uitdaging die ertoe leidde dat het nummer wereldwijd viraal ging. Sony Music nam contact op met Ir en zo kreeg hij via Sony Music meer bekendheid!


Nieuwe Song
VR  24 JUN


Manon Nijenhuis - Don't Wanna Waste My Life

Als Songwriter en tekstschrijfster maakt Jacqueline van der Zee solo-voorstellingen met een boodschap. Ze hoopt dat de voorstellingen troost bieden, inspireren en inzicht geven in maatschappelijk betrokken en soms beladen onderwerpen. Ze heeft over alle thema's die aan bod komen kleinkunstliedjes, songs en instrumentale composities geschreven. 'Don’t Wanna Waste My Life’ zit bijvoorbeeld in de voorstelling ‘Kiemkracht’. Jacqueline zegt; ''In dit programma toon ik aan dat er in ieder mens een eindeloze zee aan capaciteiten zit, een oceaan aan kansen en een oneindige scheppingskracht van liefde, creativiteit en groeimogelijkheden voor elk individu. Je zult de aard van jouw speciale aanleg ontdekken, wanneer je ophoudt met te leven naar andermans verwachtingen. Creëren doe je niet alleen met talent, maar vooral met vertrouwen."


Nieuwe Song
VR  24 JUN


PLATFORM FOR SINGER-SONGWRITER TALENT

WE ARE LOOKING FOR GREAT SONGS - I WANT YOUR SONG !