SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. DE LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


Nieuwe Songs
VR 1 JUL


Shalisa - Déjà Vu

Shalisa van der Laan zette haar eerste stappen op het Junior Songfestival, waar zij op haar vijftiende Nederland representeerde met het lied 'Million Lights'. Shalisa zegt "dit is waar voor mij mijn Songwriting carrière is begonnen”. Kort daarna was zij getekend bij ‘Hollywood Records’. Deze week is de nieuwe single 'Déjà Vu' van Shalisa verschenen. Een ijzersterke single in de eigen sound die we inmiddels van Shalisa kennen. In mei 2022 stond ze als support act van de Edwin Evers band in het Amsterdamse Bos waar ze de nieuwe single natuurlijk ook live ten gehore heeft gebracht en heel veel leuke en positieve reacties kreeg. Shalisa zegt; 'Live spelen is natuurlijk wat ik het allerliefste doe want op het podium voel ik mij het meest thuis. Ik hoop dat nog heel vaak te mogen doen!'' De nieuwe single 'Déjà Vu' is vanaf nu overal te beluisteren.


Nieuwe Song
VR 1 JUL


Rutger Clemens & Dion Dash - Happiness

Rutger Clemens is een Nederlandse producer en Singer-Songwriter. Rutger zegt; ''Vanaf het moment dat ik op deze wereld stapte, ben ik altijd gefascineerd geweest door muziek. Ik heb het altijd leuk gevonden om te zingen en te rommelen op een drumstel. Later ben ik gitaar gaan spelen. Zo kon ik mezelf begeleiden. Na een tijdje leerde ik wat liedjes spelen. Ik begon die nummers op te nemen en uploadde ze naar mijn Soundcloud. De positieve reacties die ik kreeg, stimuleerden me om mijn eigen nummers te gaan schrijven. Op 18-jarige leeftijd schreef en produceerde ik mijn eerste nummer. Ik schrijf muziek om dingen te verwerken die in mijn leven gebeuren, het helpt me om te gaan met moeilijke tijden en om herinneringen op te halen aan de goede tijden. Ik hoop dat mijn liedjes je kunnen helpen." Beluister hier de song 'Happiness'.


Nieuwe Song
VR 1 JUL


Yens - Het Is Te Laat

Yens zegt; "Mijn nieuwe single 'Het Is Te Laat' is uit. Check hem op o.a. Spotify en Youtube. De videoclip volgt binnenkort." Yens (43) is een Singer-Songwriter uit de plaat Hellevoetsluis. Helemaal nieuw in dit vak begon Yens pas in oktober 2020 met het schrijven van teksten en het componeren van muziek. In augustus 2021 klom Yens voor het eerst het podium op en gaf  zijn eerste show, en met succes! Na een aantal optredens gooide hij eind 2021 toch het roer om en schreef alle nieuwe songteksten in het Nederlands. Deze songteksten gaan over dingen die hij heeft ervaren, over momenten in het leven of waarin hij zich kan verplaatsen. Soms een balled, de andere keer een echte pop sound en soms stiekem een tikkeltje rock. Zijn vorige single ‘Hoe Het Was’ kwam op 31 Maart 2022 uit en samen met Julia Schutten gooide hij daarmee ook al hoge ogen.


Nieuwe Song
VR 1 JUL


Willem en Jan - Tussen Jou En Mij

Bij het gelegendheidsduo Willem & Jan gaat misschien niet gelijk een belletje rinkelen, maar onder deze naam brengen Waylon (Willem Bijkerk) en Jan Smit het duet 'Tussen Jou En Mij' uit.  Het nummer werd geschreven door Waylon, Sander Rozeboom en Joost Marsman en is een produktie van Sander Rozeboom en Joost Marsman. Het nummer werd verder uitgewerkt door Gordon Groothedde. De nieuwe single kwam uit bij Waymore Music/NRGY Music/Vosound. De single bracht Waylon uit onder zijn echte voornaam Willem. Willem Bijkerk heeft zichzelf ooit vernoemd naar zijn idool Waylon Jennings. In 2008 brak hij door met zijn album 'Wicked Ways'. Met Ilse DeLange was hij als 'The Common Linnets' de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival 2014. 'Tussen Jou En Mij' is vanaf nu overal te beluisteren.


Nieuwe Song
VR 1 JUL


Thomas Geelens - Start Over

Thomas Geelens is een talentvolle Singer-Songwriter uit Maastricht. Hij verweeft meerdere muziekstijlen - waaronder pop, rock en soul - in zijn muziek. Hij schrijft persoonlijke teksten en verwerkt die in toegankelijke liedjes. Hij schreef al vele liedjes en bouwt zijn repertoire, maar ook zijn fanbase steeds verder uit. Met meer dan 225 duizend maandelijkse luisteraars op Spotify en talloze live optredens werkt Thomas hard aan het verwezenlijken van zijn dromen om zoveel mogelijk mensen te bereiken! 'Start Over' is zo'n heerlijk luchtig radioliedje met een persoonlijke tekst over hoe het zou zijn om je ex weer te ontmoeten en weer opnieuw te beginnen...  Thomas zegt; "Ik ben een Pop Singer-Songwriter die je zachtmoedig wil laten voelen met mijn muziek.'' Beluister ook zijn andere songs via de diverse Social Media kanalen van Thomas.


Nieuwe Song
VR 1 JUL


June Sixteen - Rise Like a Rose

'Rise Like a Rose' is de nieuwe single van het schrijversduo Angelique Piovillico en Patrick de Kok uit Amsterdam/Hilvarenbeek. Onder de naam June Sixteen werken zij aan een reeks van songs die eind 2022 op hun debuutalbum zullen verschijnen. Tijdens de lockdown periode begonnen ze met het schrijven van nummers, die ze deelden met een aantal bevriende muzikanten. De single Rise Like a Rose is ingezongen door zangeres Mattanja Joy Bradley. Haar prachtige stemgeluid en de intense manier waarmee ze op de planken staat, waren voor Patrick en Angelique reden om haar te vragen om de zang voor haar rekening te nemen. Niet voor niets haalde Mattanja in 2012 de finale van het tv programma ‘Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Met haar band Bradley’s Circus werd ze uitgeroepen tot beste blueszangeres.


Nieuwe Song
VR 1 JUL


Vaart - Alles Beweegt

5 muziekvrienden en een oude koelkast. De mannen van de band Vaart maken liedjes die ergens over gaan, in het Nederlands. Na ruim 20 jaar ervaring in het covercircuit besloten ze dat er meer is dan liedjes naspelen. Sindsdien maakt Vaart liedjes met eigen muziek en teksten met een hart. Natuurlijk miste de band de afgelopen twee jaar de verwondering en het applaus van haar publiek, maar inspiratie voor nieuwe liedjes bleef komen. Inmiddels schreef de band al ruim 35 eigen nummers waarvan er dit jaar 11 op het eerste album verschijnen. De voorlaatste track met de titel 'Te Waar Om Mooi Te Zijn' werd gedraaid op diverse radiostations en lijkt uit te groeien tot een waar cultnummer, dat door de fans bij live optredens luidkeels wordt meegezongen. De album-presentatie is op 22 oktober 2022. 'Alles Beweegt' is de nieuwe single.


Nieuwe Song
VR 1 JUL


James Gale - Alone

James Gale is een bijzondere Singer-Songwriter uit Brugge (België) met een eigen indringend en rauw geluid. Zijn muziek vindt inspiratie in klassieke alternatieve rock, pop en blues. De Vlaamse muzikant zingt diep persoonlijke liedjes over zijn strijd tegen chronische depressies en angsten. Gelukkig vindt hij in de muziek zijn uitlaatklep, waar hij met minder moeite zijn emoties en levensvragen openlijk kan uiten. In december 2021 verscheen zijn debuut EP 'Medicine'. Vier sterke liedjes, waarin de voorliefde voor elektrische Indie Folk/Rock en een persoonlijke poëtische stijl naar voren komen. En nu is daar de nieuwe single 'Alone'. Een spannend dreinende track waarin je langzaam meegezogen wordt in de wereld van James Gale. Beluister hier zijn nieuwe single 'Alone', die deze week verscheen op alle muziekplatforms.


Nieuwe Song
VR 1 JUL


Emiel Scholsberg - Beach Hunk

Multi-instrumentalist, vocalist, componist, producer en uitvoerend artiest Emiel Scholsberg maakt nu sedert bijna twee decennia eigen werk. Als kind van een Nederlands moeder en een Surinaamse vader groeide hij op met een grote verscheidenheid aan muzikale genres. Op 17-jarige leeftijd raakte hij verslingerd aan de magie van Jimi Hendrix, hetgeen hem ertoe bracht voor een leven in en van muziek te kiezen. Sedertdien behoort hij tot een van de eerste afgestudeerde Rockacademici, studeerde hij aan het vermaarde Berklee College of Music, en sloot hij zijn Fontys Master of Music - Jazz improvisatie Summa cum laude af met zijn eigen werk. Vanuit het perspectief van de alfa man der alfa mannetjes. Het summum van masculiniteit, krachtvertoon, en onverholen grootheidswaan. Een metafoor... Met een heel vette knipoog!


Nieuwe Song
VR 1 JUL


Martin Prins - Volle Maan

Singer-Songwriter Martin Prins is van oorsprong een Zeeuws-Vlaming en is nu woonachtig in Huijbergen. Zijn nieuwe single 'Volle Maan' gaat over de (on)grijpbaarheid van schoonheid. Of dat nu de maan is of slechts de reflectie van de stralen of dat het gaat om de schoonheid van je vrouw in al haar hoedanigheid. Martin heeft zijn zangcarrière opgebouwd in diversen band formatie’s. Het begon voor Martin in de jaren 80 en 90. Met als eerste band 'Crossfire'.  Daarna begonn hij de band 'Jaywalk'. In de jaren 90 was Martin een deel van de band 'Nighthawk'. Deze band heeft meer dan 10 jaar bestaan. Tevens heeft Martin met deze band nog een cd gemaakt, getiteld 'Nighthawk'. Martin zegt; "Ik heb mijzelf toegelegd op het zingen van covers. Voor mij geldt; ''Een dag niet zingen is een dag niet geleefd''. Beluister hier zijn nieuwe single 'Volle Maan'.


Nieuwe Song
VR 1 JUL


Jules & Vivienne - Trop Vite Trop Court

Met een warm hart presenteren Jules en Vivienne hun gloednieuw 'eigen' chanson, getiteld 'Trop Vite, Trop Court' (te vlug, te kort). Zoals de titel al suggereert, beschrijft het liedje een kortstondige, passionele relatie. Het wordt gezongen door het live duo Jules en Vivienne uit Nederland en België, die ook optreden met een ruim en herkenbaar repertoire van chansons en ook al eens wat eigen songs. De tijdloze tekst van 'Trop Vite, Trop Court' is maar liefst 40 jaar oud (©1982) en van de hand van Theo Anthonissen, een Limburgse, meertalige songtekstauteur. In deze hoedanigheid maakte hij deel uit van de symfonische rockband 'Clown' (Ooit nog live op het legendarische Jazz Bilzen). Recent werd de songtekst vanonder het stof gehaald en op muziek gezet door Koen Meyvisch. Beluister hier de nieuwe single van 'Jules et Vivienne'.


Nieuwe Song
VR 1 JUL


John + Nienke - When The Needle Hit The Vinyl

Iedereen heeft wel ergens één of meerdere mooie herinneringen aan. Herinneringen die je raken, ontroeren of waar bepaalde muziek bij hoort. Wanneer je ouder wordt kunnen sommige herinneringen ineens in een ander daglicht staan waardoor je deze nog meer waardeert. John en Nienke zijn beide groot geworden met het veelvuldig draaien van platen en hebben hier allebei hun eigen herinneringen aan. Met het uptempo nummer 'When The Needle Hit The Vinyl' is er weer een muzikale herinnering gemaakt. Een heerlijk nummer waar je niet stil bij kan blijven zitten. Dit vrolijke nummer is een zomerse aanloop naar het nieuwe album dat voor het einde van dit jaar uit zal komen. Dus mensen…. Trek je dansschoenen aan en zet de radio op 10! Beluister hier de nieuwe single van John & Nienke; 'When The Needle Hit The Vinyl'.


Nieuwe Song
VR 1 JUL


Jaap Reesema & Lea Rue - Code Rood

Na het succes van ‘Mijn Kleine Presidentje’ lanceert Jaap Reesema zijn nieuwe single ‘Code Rood’. Dat Jaap Reesema graag met andere mensen samenwerkt, is voor niemand nog een verrassing. Zijn eerdere samenwerking met de Belgische zangeres Pommelien Thijs leverde voor Jaap een nummer 1 notering op, namelijk met het nummer 'Nu Wij Niet Meer Praten'. Voor zijn nieuwe single 'Code Rood' ging Jaap met de België zangeres Lea Rue in zee, die haar doorbraak te danken heeft aan 'The Voice Van Vlaanderen'.  Lea en Jaap vonden elkaar toen er een samenwerking was met Lost Frequencies. ‘Code Rood’ is een vrolijk liedje over iemand die je voor het eerst ziet en verliefd op wordt. Jaap is samen met Nielson, Roxeanne Hazes, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Ferdi Bolland dit najaar ook te zien in 'De Beste Zangers'.


Nieuwe Song
VR 1 JUL


Philly Moré - Stappen In De Rain

Maphilka Mahaka is beter bekend als Philly Moré. Mahaka is een Nederlandse rapper en Singer-Songwriter afkomstig uit Congo en staat onder contract bij 777 Records van Frenna. Hij groeide op in de Haagse wijk Houtwijk en was onder andere talent van de maand bij 101Barz. In 2016 hoorde we voor het eerst van zijn naam. Hij werkte samen op het album 'Lituatie' van SFB en GlowInTheDark. In 2018 tekent hij bij Frenna zijn platenlabel 777 Records. Dit is ook gelijk het startschot voor Philly om zijn eigen tracks uit te brengen waaronder 'Komma’s', 'Soon' met Murda en 'Voor Mij'. Zijn grootste hits zijn 'Tranen In De Studio' samen met Snelle en 'Only You' met Frenna. Later scoorde hij samen met Frenna nog een hit, getiteld 'Amiri Jeans'. Deze week verscheen zijn nieuwe single 'Stappen In De Rain'. Voor de video-opname ging Philly speciaal naar Parijs.


Nieuwe Song
VR 1 JUL


Puntjudith - Parels

Puntjudith maakt expressieve Nederlandstalige elektronische popmuziek. Met heavy beats, pulserende bassen en teksten bezingt ze existentiële en persoonlijke thema’s. 'Parels' is de eerste single van nieuwe EP 'Lawines' van puntjudith die najaar 2022 verschijnt. Met 'Lawines' vangt ze de tijdsgeest van een generatie van nu in een fles. Het is een poging het leven in al haar chaos en veelheid te vatten. Met 'Parels' bevraagd Puntjudith met een nieuw geluid en rake teksten waar we nou zo hard voor aan het rennen zijn met z'n allen? Parels is onderdeel van een nieuwe multidisciplinaire korte film 'LAWINES', die dit najaar 2022 verschijnt. Een film van Vincent Tilanus, Trip to the Moon Films en Puntjudith. De nieuwe single 'Parel' werd geschreven door Judith Rijsenbrij (Puntjudith) en Wannes Notenbaert en Adriaan Stoop.


Nieuwe Song
VR 1 JUL


PLATFORM FOR SINGER-SONGWRITER TALENT

WE ARE LOOKING FOR GREAT SONGS - I WANT YOUR SONG !