SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


De Allernieuwste Releases
van Nederlandse Singer-Songwriters
>> KLIK HIER <<


PLATFORM FOR SINGER-SONGWRITER TALENT
WE ARE LOOKING FOR GREAT SONGS - I WANT YOUR SONG !


Plan_D - Mooi Geweest

Plan_D is een muziekproject uit Deventer met een vaste kern en wisselende gastmuzikanten. De band speelt gevarieerde Nederlandstalige popliedjes. Plan_D, met in de gelederen componist/toetsenist Bert Hermelink, die in een ver verleden alle grote hits van Toontje lager schreef, bracht in 2020 het album 'Lopende Zaken' uit. De plaat ontving zeer goede recensies. 'Mooi Geweest' is gemaakt door Koos Lonis en Bert Hermelink (beiden verantwoordelijk voor tekst, muziek en productie) en zangeres Irene Hartkamp. In de zomer van 2023 wordt het tweede album van Plan_D verwacht en wordt uitgebracht door Marista records.

Nieuwe Song
VR 2 DEC


Blackbird - Christmas Getaway

'Christmas Getaway' is de nieuwe single van een Nederlandse onafhankelijke Singer-Songwriter Blackbird uit Amsterdam die barst van de scene met coole en opwindende nieuwe popgeluiden. Denk aan rauwe vintage gitaren en filmische westernsnaren en een krachtige stem die doet denken aan Nancy Sinatra. Geïnspireerd door rockende krachtpatsers uit de jaren 90 zoals Sheryl Crow en Alanis Morissette, en legendes uit de jaren 70 Fleetwood Mac, begon Blackbird haar eerste nummers te schrijven op een oude akoestische gitaar in de Berlijnse winter van 2015. Een paar van die vroege geschriften werden later haar succesvolle debuut-EP 'One Of The Wild Ones' (met vier Nederlandse radio-singles). Datzelfde weekend speelde ze ze live op het legendarische Pinkpop Festival. Blackbird bracht op 13 maart 2020 haar titelloze debuutalbum uit. Hierop stond onder meer het pittige nummer 'Tell Your Mama', waarmee ze een TopSong op het grootste Nederlandse radiostation: Radio 2 verdiende. Na twee bloeiende clubtours met haar band, als openingsact van Sheryl Crow & Beth Hart, waarmee ze de Limburgse Popprijs 2021 won, keerde Blackbird terug naar de studio.

Nieuwe Song
VR 2 DEC


Tom Besuyen - Strata

Tom Besuyen is een Singer-Songwriter uit Den Haag. Na enkele jaren te hebben gewerkt als vocalist en songwriter voor verschillende producers en in verschillende formaties, is Tom solo op pad gegaan. Tom schrijft unieke composities die elementen van folkmuziek en klassieke songstructuren gebruiken. Zijn muziek is tegelijkertijd diep ontroerend en vervreemdend. Tom zingt over de relaties tussen mensen en over de vreemde rit van het leven. Na het maken van zijn eerste, meer minimalistische debuut EP ‘Mere EP’ wist Tom dat hij de uitdaging aan moest gaan om een meer gelaagde EP te maken, niet alleen als Singer-Songwriter, maar ook als producer. Het resultaat hiervan is ‘Strata’, een EP met drie nummers met een mystiek, bevreemdend en toch warm karakter. ‘Strata’ is mede ingespeeld en geproduceerd door producer en multi-instrumentalist David van Gils en gemasterd door sound designer Rob Kanters. In aanvulling op de EP werkt Tom samen met artiest Zoe Reddy om een videoclip te maken voor zijn eerste single ‘A Mouse’s Ear’. In deze videoclip, die op 13 december online zal verschijnen, vertaalt Tom zijn poëtische tekst naar beweging. 

Nieuwe Song
VR 16 DEC