Songland is het grootste Singer-Songwriter platform van Nederland i.s.m. landelijke en regionale omroepen in Nederland.

 Download-link voor Radio DJ's: www.voicetalent.nl/Loopro-Chica-Africana.wav


De nieuwe Nederlandse-Afrikaanse zomerhit komt eraan! De Nederlandse Producer en Singer-Songwriter Raphael Monsanto (Loopro) heeft een prachtige nieuwe zomerhit uitgebracht en heet 'Chica Africana'. Raphael schreef het nummer samen met Tay Grin (Limbani Kalilani), Dj Nathan Tunes (Mr International) en Dj Cosmo. Tay Grin is een van de grootste HipHop-artiesten uit Oost Afrika (Malawi) en is in vrijwel heel Africa bekend. Dj Cosmo Zambia is zanger, artiest en een zeer populaire producent uit Afrika en komt uit Zambia. DJ Nathan Tunes is een populaire internationale DJ uit het warme hart van Afrika. 65,9% van de Afrikanen zegt dat 'Chica Africana' dit jaar de zomerhit voor 2021 wordt. De van oorsprong Nederlandse Muziekproducer en Singer-Songwriter Loopro (Raphael Monsanto) woont op het moment in Keulen (Duitsland).Beluister hier het interview bij NPO RADIO5 / KRO-NCRV: https://youtu.be/floufRZ4D2o

Beluister hier het interview bij Omroep Flevoland: https://www.voicetalent.nl/omroepflevoland.mp4

Beluister hier het interview bij DolfijnFM (Curaçao): https://www.voicetalent.nl/DolfijnFM.mp3

Beluister hier het interview bij EASYFM: www.voicetalent.nl/EASYFM.mp4

Beluister hier het interview bij FAYENN: www.voicetalent.nl/FAYENN.mp4

Beluister hier het interview bij ZO!34: www.voicetalent.nl/z034.mp4 

Beluister hier het interview bij Power donderdag: www.voicetalent.nl/power-donderdag.mp4 

Beluister hier de reactie van NH Radio: https://www.voicetalent.nl/primeur-9-3-2021.mp4

Beluister hier de reactie van RobOpWo: www.voicetalent.nl/RobOpWo.mp4


‘Chica Africana’ is gemaakt door een viermansschap met daarin de Nederlandse muzikant Raphael Loopro, die nu een internationale artiest is geworden. Deze nieuw Europees-Afrikaanse compositie werd opgenomen in Zuid-Africa samen met; DJ Cosmo, Taygrin, en DJ Nathan Tunes en verder werd afgemixd in Duitsland, waar Raphael Loopro op dit moment woont. Tay Grin is één van de grootste HipHop-artiesten uit Oost Afrika en is in vrijwel heel Africa bekend. Dj Cosmo Zambia is een zeer populaire producent uit Zambia. En DJ Nathan Tunes is een populaire internationale DJ uit het warme hart van Afrika. Meer dan 65% van de Afrikanen zeggen dat 'Chica Africana' dit jaar dé zomerhit van 2021 wordt, in Zambia staat ‘Chica Africana’ nu al op nummer 2.

‘Chica Africana’ kreeg afgelopen week ook al veel aandacht op de Nederlandse radio

‘Chica Africana’ kreeg afgelopen week aandacht op NPO Radio 5, waar Raphael Loopro in een interview te horen was in het programma ‘Volgspot’ van de KRO-NCRV met presentator; Hijlco Span. Ook de regionale publieke zender NH Radio voor de provincie Noord-Holland draaide ‘Chica Africana’ in het programma ‘Spitstijd‘ met de presentatoren; Morad El Ouakili en Barbara Mulder. Bij Omroep Flevoland was Raphael Loopro te gast in het radiomagazine ‘Dit is Flevoland Nieuws’ met presentatoren; Marco Verhagen en Aernout Pleket. Ook bij EasyFM in Amere hoorde je Raphael in het programma ‘Cultuur‘ met presentator; Caroline in ’t Veld. Op Curaçao hoorde je Raphael Loopro op DolfijnFM in een interview met presentator; José de Bruin. En bij I-Turn Radio in een interview bij ‘Fayenn Draait door’.

 

Beluister hier de reactie van NH Radio: https://www.voicetalent.nl/primeur-9-3-2021.mp4

Beluister hier de reactie van RobOpWo: www.voicetalent.nl/RobOpWo.mp4


Ongelooflijk veel ondersteuning van de radio

Het is echt ongelooflijk hoeveel ondersteuning ‘Chica Africana’ tot nu toe krijgt, van vooral de kant van de lokale omroepen in Nederland en ook in België. Dat is echt te gek! Bij deze wil Raphael Loopro iedereen bedanken voor de moeite die, zowel door de lokale radio, de internetradiostations en ook de regionale zenders, tot nu toe is gedaan. Op verzoek heeft Raphael Loopro afgelopen week voor meer dan 300 radiostations, in verschillende talen, een persoonlijke radio-aankondig ingesproken, en dat vind hij nog steeds leuk om te doen!

Uit de vele reacties blijkt dat de single alleen al in Nederland en Belgie op meer dan 650 radiostations momenteel wordt gedraaid.

 

Single voor op de radio / Download’s:

Voor de radio is de single ‘Chica Africana’ hier te downloaden in .MP3-formaat en in .WAV-formaat:

www.voicetalent.nl/Loopro-Chica-Africana.mp3
www.voicetalent.nl/Loopro-Chica-Africana.wav

 

Raphael Loopro is op dit moment veel te horen bij RTL in Duistland in het televisie-programma ‘Let’s Dance’. Voor deze televisie- uitzendingen neemt Raphael Loopro regelmatig verschillende songs op. Verder is Raphael bezig met het maken van een internationaal album en daarvoor zal hij volgende maand naar Kenia reizen om daar met de zeer bekende band ‘Sauti Sol’ een project te starten. ‘Sauti Sol’ is namelijk een befaamde band met een MTV-award en Grammy voor het schrijven van een prachtige song op het internationale album van de zeer bekende; Burna Boy.


Komt dé zomerhit van 2021 uit Afrika? Dikke kans! Want de Europees-Afrikaanse song Chicka Africana van DJ Cosmo, Taygrin, Loopro en DJ Nathan Tunes gaat nu al over grenzen. Het nummer bestormt momenteel de charts van Zambia en Malawi, maar krijgt inmiddels ook in Nederland en Duitsland voet aan de grond. 

In het Afrikaanse Malawi is de song inmiddels gestegen naar een zesde plek en de verwachting is dat de stijging aanhoudt. In Malawi is de song inmiddels te horen op alle bekende tv-zenders en radiostations. Nu in Europa het voorjaar is begonnen, krijgt de zonnige plaat ook hier voet aan de grond. 

De hit is opgenomen nadat de op de Antillen opgegroeide muzikant Raphael “Loopro” Monsanto begin dit jaar voor de tweede keer optrad op het Sand Music Festival in Malawi. Na het festival is hij samen met de Afrikaanse Dancehall King DJ Cosmo en Taygrin, de bekendste hiphop-artiest van Malawi, de studio ingedoken om een nummer op te nemen. Chicka Africana is geschreven in één dag en de dag erna is meteen de videoclip opgenomen. Het nummer is in Duitsland uitgewerkt en afgemixt. Raphael Monsanto is geboren in Duitsland, maar groeide op in Willemstad op Curacao. Als muzikale tiener kwam hij in de vroege jaren ’90 kwam hij terecht in de Nederlandse vinex-stad Almere. Daar verkende de jonge gitarist zijn muzikale talent. Zo was hij frontman van de lokale metalband Kindred, maar brak eind jaren ’90 door met de Almeers-Amsterdamse popgroep Case Closed. Met de boyband had Raphael een aantal hits, waardoor er optredens volgden bij Top of the Pops en muziekprogramma’s op SBS6 en Veronica.

 

Na zijn doorbraak verliet Raphael Almere en verhuisde naar zijn geboorteland. In Duitsland werkte hij onder andere met grote internationale artiesten als Joe Cocker, Mariah Carey en Juanes. Toch maakte Raphael vooral furore in de cover-scene. Hij werkte een concept uit met een loop-station al ver voor inmiddels gerenommeerde artiesten als Ed Sheeran dat deden. Als Loop-kunstenaar speelde hij honderden festivals en stadfeesten. Daardoor kwam hij in aanraking met Dieter Kirchenbaum, de producent voor Let’s Dance van RTL in Duitsland. Sinds vijf jaar is Raphael “Loopro” Monsanto daar een van de vaste gasten om bekende songs te zingen.

  

De afgelopen tien jaar kwam Raphael meer in contact met zijn achtergrond. Omdat hij wortels heeft in Nederland, Duitsland en op de Antillen, spreekt Raphael zeven talen. Hij besloot daardoor zijn internationale ambities te volgen en muziek over de hele wereld te verkennen. Hij nam covers op uit onder andere Japan, de Balkan en Afrika. Inmiddels zingt de polyglot in dertien talen.

In de Balkan verwierf Loopro  voor het eerst veel bekendheid. Zijn covers worden door veel jongeren in die regio bekeken en hartstochtelijk meegezongen. Dat leverde hem samenwerkingen op met een aantal van de grote artiesten uit die regio, zoals Jala Brat en [nog een naam].

 

Sinds 2017 neemt Loopro ook regelmatig covers op in het Afrikaans. Zijn opname van Be one ging viral in met name Zambia en Malawi. In deze streken betekent dat vooral dat de video via whatsapp werd gedeeld. Maar ook de streams en YouTube-views liepen in Afrika op in de honderdduizenden. Die bekendheid leverde in 2019 een boeking op bij het Sand Music Festival in Malawi, in de line-up met Master KG van Jerusalema (de welbekende Dance Challenge). Het optreden was zo’n succes bij het publiek dat Loopro eind 2020 ook werd geboekt. Backstage bleek er een goede klik te zijn met DJ Cosmo, Taygrin en DJ Nathan Tunes. De drie besloten daags na het festival de studio in te gaan en een song op te nemen. Dat werd Chicka Africana. Met de demo werd meteen een videoclip geschoten. Na terugkomst in Duitsland heeft Raphael “Loopro” Monsanto Chicka Africana verder uitgewerkt, opgenomen en afgemixt. 

 

Ook een advertentie op www.songland.nl? Laat het ons weten.
ADVERTENTIES