SONGLAND.NL IS HET GROOTSTE SINGER-SONGWRITERS PLATFORM VAN NEDERLAND

I.S.M. DE LANDELIJKE EN REGIONALE OMROEPEN IN NEDERLAND SINDS 2017.


Nieuwe Songs
VR 8 JUL


Gerard Joling - Wat Zie Jij Er Lekker Uit

Een talentenjacht die écht om de liedjes draait? Kijkers vonden vorige week het nieuwe 'I Want Your Song' een verfrissend idee! Toen was Miss Montreal aan de beurt en verscheen haar nieuwe single 'Noem Een dag' geschreven door Van Den Hil. Deze week was de beurt aan Gerard Joling. Hij had keuzestress in de tweede aflevering van het nieuwe programma op SBS6. Voor hem werden 5 prachtige songs geschreven, waaruit hij een keuze moest maken. Geer koos voor de song 'Zin In Jou', dat nu 'Wat Zie Jij Er Lekker Uit' heet. De track werd in een bijzondere periode geschreven door schrijversduo Manfred en Carlo. Namelijk toen zijn dochtertje, die inmiddels helaas overleden is, ernstig ziek was. Gerard zegt; "Dat is toch heerlijk die muziek", aldus de Topper. "Daar word je blij van!" De nieuwe single van Gerard is nu al online te beluisteren.


Nieuwe Song
VR 8 JUL


Miss Montreal - Noem Een Dag

De nieuwe single van Miss Montreal heet 'Noem Een Dag'. In elke aflevering van het nieuwe SBS6 televisie programma 'I Want Your Song' zoekt een bekende Nederlandse artiest een nieuwe hit van een Songwriter. Het lied dat de artiest aan het eind van de uitzending kiest, wordt meteen gelanceerd. In de eerste aflevering was Miss Montreal op zoek naar haar volgende grote dikke hit. Snelle, die debuteert als presentator, ontvangt elke week een bekende Nederlandse artiest die op zoek gaat naar de volgende grote hit, geschreven door een onbekende Singer-Songwriter. Eén voor één pitchen de Songwriters hun lied, met behulp van een live band, voor de artiest en het publiek. Dat publiek bestaat uit honderd enthousiaste, maar kritische fans van de artiest. Als de artiest dat wil, kan hij ze om advies vragen. Het lied is te downloaden en te streamen via Spotify en werd geschreven door Van Den Hil


Nieuwe Song
VR 8 JUL


Hub Rasker - Geef Mij Die Lach

Hub Rasker is componist en Songwriter en neemt op en schrijf vanuit zijn studio op het platteland van Brabant. Voor mijn liedjes speelt hij alle instrumenten zelf in en verzorg ook de techniek. Soms zing Hub zelf maar werk ook wel eens samen met andere zangers. Tevens is hij als drummer / componist / Songwriter verbonden aan de Gelderse folkrock band Maggie’s Flock, waarvan hij het eerste album produceerde. 'Geef Mij Die Lach' is de titel van zijn nieuwe song. Het is een luchtig uptempo-liedje met een stevige, maar toch akoestische feel. De tekst gaat over de pakketbezorgster die hem naast vele pakketjes ook nog eens vlinders bezorgt! Het liedje heeft enkele leuke woordspelingen in zich rond het woord ‘bezorgen’. Het liedje komt vrij vlot ter zake en kent een fijne hook en een erg pakkend refrein! 


Nieuwe Song
VR 8 JUL


Meyendel - Lola

Ontmoet Meyendel, ontmoet Jesse en Ingmar. Een Nederlandstalig duo, waar de werelden van schrijver Jesse Evers en producer Ingmar Spaaij zich verenigen in de magische Haagse duinpan: Meyendel. Waar de één tekst laat dansen, doet de ander instrumenten spreken. Meyendel omarmt de dualiteit. Terwijl Jesse in Parijs studeerde, deed Ingmar ervaring op als muzikant en producer. In zijn eigen studio schept Ingmar nu de sferische omgeving waarin Jesse zijn muzikale stem vindt. 'Lola' is de eerste single in aanloop naar de debuut EP 'Ik Land Wel Weer' die in oktober verschijnt. 'Lola' is een dromerig verhalend indie-folk nummer dat gaat over het vasthouden aan jezelf wanneer je in zwaar weer belandt. En weet "ondanks al die stratosfeer, jij landt wel weer." Viool en backing vocals: Maud Akkermans (Son Mieux). 


Nieuwe Song
VR 8 JUL


Wendy Moore - That's Not You.

In 2019 konden we voor het eerst kennismaken met de Zantvoortse Singer-Songwriter Wendy Moore. Haar catchy popsongs 'So Over Fake Friends' en 'Relapse' brachten haar een hoop luisteraars. Wendy heeft nooit een geheim gemaakt van haar seksuele oriëntatie en hoopt met haar muziek fans binnen én buiten de LGBTQ gemeenschap kracht en zelfvertrouwen te geven. Met haar emo teksten en looks vond Wendy Moore dat ze wel een wat steviger geluid kon gebruiken en daarom nam ze haar nieuwe songs op met producer Stijn van Rijsbergen die we kennen van Lucas Hamming en MAR. Het Amsterdamse label Zip Records was direct gecharmeerd en bood Wendy Moore een contract aan. Deze week was de release van de eerste single uit deze samenwerking, ‘That’s Not You’. Beluister Wendy Moore haar nieuwe single hier!


Nieuwe Song
VR 8 JUL


Musketiers - Noordeloos

De nieuwe single van de Musketiers is uit en heet 'Noordeloos'. De De band Musketiers, bestaande uit Paskal Jakobsen, Daniël Lohues, Paul de Munnik en Bertolf, brachten deze week het nummer ‘Noordeloos’ uit. BLØF-zanger Paskal Jakobsen richtte samen met Bertolf Lentink en Paul de Munnik eerder dit jaar de band Musketiers op. Het nieuwe muziekgezelschap gaat vanaf september dit jaar op tournee. Vier topmuzikanten die elkaar de ruimte gunnen maar elkaar vinden in een voorliefde voor warme gitaren, buizenversterkers, orgels, samenzang en een hele hoop muziekgeschiedenis. En boven alles hoor je het plezier van vier veteranen die geen van allen meer iets te bewijzen hebben, maar dat, misschien juist daarom, tóch even doen. En dit is nog maar het begin. Hun eerste voorgaande single heet 'Terug Naar De Baai’ 


Nieuwe Song
VR 8 JUL


LÉVI - Voor Papa

Deze week verscheen speciaal voor vaderdag een nieuwe song van de aan het Conservatorium afgestudeerde Nederlandse Singer-Songwriter Lévi Cox (LÉVI) en heet 'Voor Papa'. Deze nieuwe song werd geproduceerd door Sander de Bie. Lévi Cox is 26 jaar en studeerde in 2018 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder de stroming jazz-zang. In 2019 bracht Lévi haar debuut EP 'As I Am' uit met de single 'Value' (2019). De invloeden soul, jazz en funk zijn duidelijk terug te horen op die EP, al is pop het hoofdingredient dat de vijf liedjes verbindt op 'As I Am'. LEVI laat zich inspireren door uiteenlopende artiesten zoals Lizz Wright en Sarah Vaughan, en door de schrijfstijl van Jessie J. Eerder dit jaar verscheen de single 'Onbezonnen'. Meer singles van LEVI zijn 'Nieuw Begin' ('21), 'Make It Rain' ('21) en 'Wij Zijn Hier' ('20). 


Nieuwe Song
VR 8 JUL


Gianski - Aangenaam

Gianski (Gianni Arifi ’92) is een ras Amsterdammer met Kroatische roots die het Amsterdamse levenslied van Hazes mixt met de soul van D’angelo, daar een vleugje RnB sex bij gooit en dit alles topt met een rauw/edgy sausje hiphop/trap. Gianski zegt; "Ik was deze week jarig en deze track “Aangenaam” is mijn cadeau aan jullie. Jullie supporten me namelijk al zo lang en ik kan nu als independent artiest zelf bepalen wanneer en wat voor muziek ik drop. Ik heb deze track zelf geschreven en geproduceerd vanuit me hart, dus geef ik jullie echt een stukje van mezelf. Hoop dat jullie het kunnen waarderen en me muziek voor me blijven delen." Beluister hier de nieuwe single 'Aangenaam'. Gianski weet met zijn inlevingsvermogen als tekstschrijver ook de mooiste liedjes te schrijven voor andere artiesten.


Nieuwe Song
VR 8 JUL


Tally - Free

Zangeres Tally (Talitha Tauwnaar) heeft een Joods/Creoolse en Inheemse achtergrond en geboren in Suriname Paramaribo en bracht deze week haar nieuwe single 'Free' uit. Haar grootste droom is werkelijkheid geworden: midden in de Surinaamse jungle met een Surinaamse crew en cast haar single opnemen. 'Free' betekent voor Tally de kern van haar bestaan en dit gevoel en deze energie wil ze daarom ook graag aan haar fans en luisteraars doorgeven. Het nummer is de opvolger van haar hit 'Gloria', die inmiddels meer dan een miljoen streams heeft behaald. 'Free' gaat over de combinatie tussen vrijheid in het leven en de hartstochtelijke battle in de liefde. Het leven hoeft niet perfect te zijn om je echt vrij te voelen, ondanks de trials die je soms moet doorstaan om samen te zijn. Beluister hier Tally's single 'Free'.


Nieuwe Song
VR 8 JUL


Nielson - Stralen

Nielson is door het KWF benaderd om een liedje te schrijven voor de nieuwe opzet van het KWF-gala Nederland 'Voor Het Leven'. Hij laat weten: ‘Ik was vereerd en verbaasd door het verzoek. Vereerd om er een bijdrage aan te mogen leveren. Verbaasd om de mysterieus goede timing van dit verzoek. 'Stralen' Met dat gekke woordje liep ik al even rond. Het moest een liedje worden, want de afgelopen twee jaar hebben me veel geleerd. Meer dan ooit besef ik hoe kostbaar je gezondheid is en hoe belangrijk het is om je daar bewust van te zijn. Het creëerde een nieuwe drijfveer voor alles wat ik doe. Ik ga stralen. Zoveel en zolang als ik kan. Voor mezelf en voor iedereen die het niet (meer) kan.’ De neef van Niels Littooij, zoals Nielson echt heet, overleed recent aan leukemie en bij zijn broer werd teelbalkanker ontdekt. Beluister hier de nieuwe single.


Nieuwe Song
VR 8 JUL


Martin Prins - En Ze Leefden

Martin Prins is een Nederlandse Singer-Songwriter en maakt zoals hij zelf zegt; "Alternatieve pop, folk balled en rock. Eigenzinnige muziek en inbreng, 'A Guy with a different kind off sound. Not the usually stuff'''. In de loop der jaren heeft Martin in verschillende bands gespeeld. Voor Martin begon zijn Singer-songwriters carierre in de jaren 80 en 90. Hij zong toen onder meer in bands als 'Crossfire' en 'Jaywalk'. Martin zegt; "Mijn nieuwe single 'En Ze Leefden' gaat over de realiteit. Sprookjes komen en sprookjes gaan'' De single 'En Ze Leefden' kwam tot stand in samenwerking met Songwriter Björn de Leijer, waarmee hij de song heeft geschreven. Hun eerdere single 'Volle Maan' is ook terug te vinden op Spotify. Momenteel werken Björn de Leijer en Martin aan een compleet album met nieuwe alternatieve pop- en rock songs. 


Nieuwe Song
VR 8 JUL


PLATFORM FOR SINGER-SONGWRITER TALENT

WE ARE LOOKING FOR GREAT SONGS - I WANT YOUR SONG !